Barry Kraakman
Barry Kraakman Gadgets 6 jul 2015
Leestijd: 1 minuut

De nieuwe GoPro HERO 4 Session: een klein wonder

Hoewel de concurrentie aardig begint te groeien, blijft GoPro de koploper betreft actiecamera’s. Na negen achtereenvolgende teaser-afbeeldingen op het Instagram-account is de nieuwste GoPro-camera een feit: de GoPro HERO 4 Session.

So small. So stoked.

De slogan laat niets aan het toeval over; de nieuwste camera binnen de HERO 4-reeks is vijftig procent kleiner en veertig procent lichter dan z’n voorgangers. Met drie nieuwe beugels is het dé ideale camera voor ieder moment.

Kwaliteit

De grootte van de behuizing gaat niet ten koste van de kwaliteit video en foto’s waarmee-ie schiet. Drie verschillende modi geven de gebruiker keuze in videokwaliteit: 1440 pixels met 30 frames per seconde, 1080 pixels met 60 frames per seconde of 720 pixels met 100 frames per seconde. Daarnaast is het ook mogelijk foto’s te schieten in een kwaliteit van acht megapixels. Naast gewone foto’s beschikt-ie over een modus voor time lapse én burst-fotos. Hierdoor mis je geen enkel moment.

Uniek

Het unieke aan deze uitvoering is dat er de waterbestendige hoes overbodig is. De behuizing is waterdicht tot een diepte van tien meter. Daarnaast is de besturing ontzettend simpel: één knop bovenop de camera voldoet. De bijbehorende (gratis) applicatie of apart aan te schaffen afstandsbediening zorgen er voor dat de camera ook op afstand te besturen is. Ook heeft de HERO 4 Session een zogenaamde ‘superview’; een beeld dat groter is dan elk andere camera. De ingebouwde sensor zorgt er voor dat het beeld altijd rechtopstaand wordt gefilmd, ook als de camera ondersteboven hangt tijdens het filmen.

Kopen?

Interesse in deze vernuftige camera? Voor vierhonderddertig euro is-ie van jou. Je kunt kiezen tussen een normale én surf-uitvoering, al zit het verschil alleen in de bevestigingsbeugel die erbij wordt geleverd.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
De nieuwe GoPro HERO 4 Session: een klein wonder
Sluiten