Jelle van Es
Jelle van Es Tech 5 jan 2018

De nieuwe HP Chromebook is krachtiger en mooier

Chromebooks zijn handige laptops voor wanneer je op werk of school niks meer hoeft te doen dan de basiswerkzaamheden. Het zijn lichte laptops waar je ideaal op kunt schrijven, je mails op kunt beantwoorden en uren lang YouTube op kunt uitspelen. Toch is het goed om te horen dat HP zijn nieuwste generatie Chromebook krachtiger maakt. En ze zien er wat ons betreft ook een stuk toffer uit.

Een snellere Chromebook

Zowel de Chromebook 11 als de Chromebook 14 krijgen dit jaar een upgrade. Zo worden ze voorzien van de zevende generatie Intel Celeron processors, respectievelijk de N3350 of de N3450, waardoor de performance van de laptops net wat beter is. Ook worden beide devices uitgerust met 8 GB aan RAM, waardoor alles ook daadwerkelijk sneller moet werken.

Qua opslag zijn de chromebooks nog altijd beperkt. Er wordt maximaal een Chromebook met 64 GB aan opslagruimte geleverd. Dat betekent dat het nog altijd laptops zijn waarbij je zo’n beetje alles in de Cloud moet opslaan. Niet ideaal, maar voor sommige gebruikers is dat geen probleem.

YES een nieuwe plek voor de USB-poorten

Daarnaast worden beide modellen van hetzelfde HD-scherm voorzien en heb je de Chromebook 11 de mogelijkheid om er voor te kiezen dat dat scherm ook een touchscreen is, waardoor het een 2-in-1 device wordt. De resolutie van het scherm blijft dan overigens wel hetzelfde. Verder is het goed om te weten dat de poorten voor je USB-devices nu aan de bovenkant zitten en dus niet meer in de weg zitten van de plek waar je je handen zou neerleggen.

Chromebook

Ook is de nieuwe generatie voorzien van een nieuwe kleur. Het zwarte heeft wel iets stoers. Ga je voor de Chromebook 11, dan heb je de mogelijkheid om er ook een vrolijk oranje tintje aan te geven. Dat maakt de laptop iets spelers. Naar verwachten komen de nieuwe Chromebooks in februari uit. De prijs van de laptop is nog niet bekend.

Ben je nog niet zo bekend met dit soort laptops? Met deze tips kun je gemakkelijk met een Chromebook aan de slag.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
De nieuwe HP Chromebook is krachtiger en mooier
Sluiten