Milton Broen
Milton Broen Apple 25 sep 2015

De nieuwe iPhone 6S (Plus) kent de toffe toepassing Live Photos; zo werkt het

Één van de nieuwe functies van het nieuwe vlaggenschip van Apple is Live Photos. Er kwam al snel commentaar op deze applicatie, aangezien velen zeiden dat dit simpelweg het imiteren van de welbekende GIF-afbeeldingen is. Dit is echter niet het geval, aangezien de functionaliteit het beste te beschrijven is als een combinatie tussen een GIF en een video. En het werkt net even iets anders dan je gewend bent!

Zo werkt het

Maar wat houdt dat nou in, Live Photos? De functionaliteit doet eigenlijk iets simpels. Je telefoon maakt namelijk automatisch een video voor, tijdens en na het maken van je foto. Op deze manier krijg je een video die drie seconde duurt. Zo kun je laten zien hoe een foto tot stand is gekomen. In deze drie seconden zitten 45 frames verpakt, oftewel 15 frames per seconde. Het gave is hoe je de foto tot leven brengt. Door middel van het welbekende 3D Touch kun je ‘m namelijk laten afspelen. In het onderstaande filmpje zie je een voorbeeld van de foto die je schiet. Deze is 2,5 megabytes groot en de video, die in .MOV wordt geschoten, voegt daar nog 1,7 megabytes aan toe. Dit maakt de foto dus bijna twee keer zo groot. Het bestand dat je door middel van een selfie schiet zal uiteraard een kleiner bestand zijn aangezien de resolutie van de frontcamera minder is dan die van de normale camera.

Alleen te zien op nieuwste software-update

Je kunt de live foto’s enkel met de nieuwste updates van Apple weergeven. Als je ze op oudere iOS-versies probeert te bekijken worden de foto en de video los van elkaar gezien. Live Photos brengt dus geen nieuw bestand tot stand maar maar heeft te maken met hoe het besturingssysteem reageert op een combinatie van een foto en video met dezelfde naam. Een toffe innovatie als je het ons vraagt!

Verkoop

Wij vinden Live Photo een toffe toepassing welke één van de redenen kan zijn dat je de stap maakt naar de iPhone 6S. Ben jij ook warmgelopen door de nieuwe live foto’s, en uiteraard door andere gave functionaliteiten zoals het 3D Force Touch? Dan kun je de iPhone 6S en de iPhone 6S plus vanaf 2 oktober in huis halen!

Wil je weten wat de nieuwe iPhones nog meer kunnen?

Als je meer informatie wil over de nieuwste iPhones en alle mogelijkheden wil checken. Lees dan dit artikel.

Reageer op artikel:
De nieuwe iPhone 6S (Plus) kent de toffe toepassing Live Photos; zo werkt het
Sluiten