Rutger Houweling
Rutger Houweling Tech 2 mei 2017

Is dit de nieuwe Microsoft Surface laptop?

Met de Surface Pro 4 laat Microsoft zien dat het kan concurreren met de iPad en zelfs met de MacBook (Air). Maar ook Google moet met de Chromebook oppassen. De nieuwe Surface laptop moeten de verkoopcijfers naar beneden drijven. Morgen wordt de nieuwe laptop (waarschijnlijk) aangekondigd, maar de eerste foto zijn al gelekt.

Microsoft Surface laptop

Tijdens het #MicrosoftEDU event vertelt Microsoft morgen hoe ze Google’s Chrome OS gaan aanpakken met een ‘beter’ besturingssysteem, maar de nieuwe Surface laptop mag er ook zijn. Een dunne 13,5-inch laptop dat draait op Windows 10 S, de concurrent van Chrome OS. Dit is een Cloud-geoptimaliseerde Windows-versie.

De Surface laptop beschikt over een PixelSense scherm (3,4 miljoen pixels) en is het toetsenbord bedekt met Alcantara. Dit materiaal kennen we al van de Surface Pro 4. Je kunt de nieuwe laptop van Microsoft in de vier kleuren platinum, burgundy, cobalt blue en graphite gold aanschaffen.

Het is nog onduidelijk welke processor Microsoft in de Surface Laptop heeft gestopt, maar er zit in ieder geval een ‘normale’ USB-poort, een mini DisplayPort, een headphone jack en een Surface power connector in verwerkt. Dit houdt in dat Microsoft nog even met de nieuwe USB-C-poort wacht.

Naar verluidt weegt de laptop maar zo’n 1,3 kilogram en is-ie 14,47 millimeter op zijn dikst en 9,9 millimeter op zijn dunst. Dit is vergelijkbaar met de MacBook Air.

Of Microsoft hiermee de MacBook van de baan schuift lijkt ons niet, maar zal Microsoft eerder Google in de weg zitten. Wat dat betreft een goede strategische zet. Toch meer fan van Google Chrome? Doe dan je voordeel met deze Google Chrome tricks.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Bron

Reageer op artikel:
Is dit de nieuwe Microsoft Surface laptop?
Sluiten