Rutger Houweling
Rutger Houweling Apps 25 sep 2012

De nieuwe MySpace ziet er beter uit dan Facebook

MySpace was jaren lang het sociale netwerk voor artiesten. De laatste jaren ging het echter niet zo goed en liepen ze maar achter Facebook aan. Maar het sociale netwerk geeft niet zomaar op en probeert het gevecht opnieuw aan te gaan. Het bedrijf heeft een aantal uur geleden een video gepubliceerd waarin duidelijk zichtbaar is dat het design totaal veranderd is. De paar minuten aan beeldmateriaal zien er dan ook indrukwekkend uit. MySpace lijkt eindelijk weer eens te kunnen pronken met hun platform.

In de video is zichtbaar dat het lijkt alsof Facebook en Twitter goed geïntegreerd zijn. Het nieuwe ontwerp moedigt gebruikers aan om foto-albums, video’s en afspeellijsten van zichzelf te posten. Het is alleen niet duidelijk of bijvoorbeeld Spotify geïntegreerd is. Foto’s kun koppelen aan specifieke afspeellijsten waardoor je ook een audo- en visuele component aan een evenement kunt koppelen. Wel blijft muziek natuurlijk de focus. Met de navigatiebalk aan de onderkant kun je het afspelen van nummers beheren, kun je muziek ontdekken en artiesten of nummers zoeken.

Het updaten van je status blijft hetzelfde, maar kun je nu dus koppelen aan Facebook en Twitter. De stream is er ook weer, alleen is de interface totaal anders. Het zijn nu grote foto’s die je van links naar rechts navigeert. Er is ook een omgeving waar trending content wordt weergegeven met populaire evenementen, video’s en muziek. De zoekfunctie ziet er overigens ook erg nice uit. Je zoekopdracht wordt met grote letters weergegeven en de resultaten worden onderverdeeld in categorieën zoals songs, artists, albums, people, mixes en video’s. Je eigen profiel kun je bijvoorbeeld pimpen met een videoclip op de achtergrond.

Het lijkt er dus op dat Justin Timberlake toch wat goede invloeden heeft, maar of het echt weer een concurrent van Facebook kan worden is nog maar de vraag. Het is nog niet duidelijk wanneer de ‘nieuwe MySpace’ live gaat, maar dit zal binnenkort gebeuren. Bekijk onderstaande video om nog veel meer te zien over het ‘nieuwe platform’.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het beste wat tech en culture te bieden heeft

De laatste ontwikkelingen in je mailbox? WANT houdt je op de hoogte!

Reageer op artikel:
De nieuwe MySpace ziet er beter uit dan Facebook
Sluiten