Jelle van Es
Jelle van Es | LinkedIn Culture 15 mei 2019

De nieuwe Tamagotchi On laat je Tamagotchi trouwen en kinderen krijgen

De Tamagotchi werd in het midden van de jaren negentig geïntroduceerd. Toen het uitkwam, was het gelijk een grote rage. Wereldwijd zijn er inmiddels meer dan 80 miljoen exemplaren van de zakcomputer verkocht. Het idee is altijd hetzelfde. In je computer heb je een beestje die je in leven moet houden. Je moet hem of haar regelmatig voeden, verschonen en vertroetelen. Doe je dat niet? Dan loop je het risico dat het beestje overlijdt en moet je weer opnieuw beginnen. Deze zomer krijgt de populaire reeks een nieuwe versie in de vorm van de Tamagotchi On.

Maak kennis met de Tamagotchi On

De Tamagotchi On volgt hetzelfde basisprincipe, maar kent tegelijkertijd ook een aantal upgrades ten opzichte van de oude Tamagotchi. Ten eerste wordt er gebruik gemaakt van een scherm met kleuren, wat het geheel gelijk wat gezelliger maakt. Daarnaast kun je tijdens je avontuur zogenaamde Gotchi Points verzamelen. Hiermee kun je dan weer in de virtuele winkel allemaal voorwerpen kopen voor je Tamagotchi.

Daarnaast is het mogelijk om via de Tamagotchi On app verbinding te maken met de Tamagotchi en jouw beestje op die manier versturen naar andere spelers. Daar kan jouw beestje verliefd worden, gaan trouwen en uiteindelijk een nieuwe Tamagotchi voor brengen. Op die manier kun je echt een gezin gaan stichten met je kleine vriend of vriendin.

Tamagotchi On

De nieuwe Tamagotchi On staat gepland voor een Amerikaanse release van eind juli. De verwachting is dat hij daarna ook snel naar Europa komt. Als consument heb je dan de keuze uit vier verschillende kleurkeuzes. Het gaat daarbij om de varianten met de namen als “Fairy Pink,” “Fairy Blue,” “Magic Purple” en “Magic Green”. Qua grootte past het geheel nog altijd makkelijk in je hand en kun je hem als sleutelhanger overal mee naar toe nemen.

Wil je meer lezen over Tamagotchi? Bezoek dan hier onze overzichtspagina.

Reageer op artikel:
De nieuwe Tamagotchi On laat je Tamagotchi trouwen en kinderen krijgen
Sluiten