Jelle van Es
Jelle van Es | LinkedIn Gaming 18 dec 2018

De opvolger van de Xbox One heet… Anaconda

Momenteel kun je als je wilt gamen op een spelcomputer losgaan met de PlayStation 4, Nintendo Switch of Xbox One. Maar over een paar jaar is de kans groot dat we aan de slag kunnen gaan met een nieuwe generatie spelcomputers. Spelcomputers die waarschijnlijk krachtiger zijn en tot meer in staat. Als je bijvoorbeeld kijkt naar de PlayStation 4 en Xbox One, dan vieren die inmiddels al hun vijfde jaar. En dan weet je dat er al gewerkt wordt aan een nieuwe spelcomputer, omdat deze vaak tussen de zes en acht jaar meegaan. De nieuwe spelcomputer van Microsoft zou daarbij momenteel de werknaam Anaconda hebben.

De Xbox Anaconda

De Xbox Anaconda zou een logische werknaam zijn. De originele Xbox One had namelijk de werknaam Durango en de Xbox One X werd met zijn eerste onthulling de Scorpio genoemd. Een nieuw reptiel als inspiratie voor de nieuwe spelcomputer zou logisch zijn.

Xbox One opvolger

Nu zegt een werknaam op zich niet zoveel, maar het is een begin met informatie die langzaam naar buiten sijpelt. Zo stelt Windows Central dat Microsoft het plan heeft om twee verschillende soorten nieuwe Xbox-en op de markt te brengen. Eentje zou de krachtige, maar duurdere variant zijn, terwijl de andere het instapmodel is. Wat dat betreft kun je het vergelijken met de Xbox One S en de Xbox One X op dit moment.

Naast een verbeterde videokaart en meer kracht zou de Xbox Anaconda beschikken over een SSD harde schijf. Dat moet er voor zorgen dat de laadtijden minder lang zijn en je dus meer kunt genieten van de game. Voordat het zover is, ben je al wel weer een paar jaar verder, dus voorlopig weten we niet veel meer dan een werknaam. Wel gaat het gerucht dat Microsoft binnenkort een Xbox One S zonder discdrive zou gaan uitbrengen. Deze zou nog goedkoper zijn en moet zich richten op het downloaden van games.

Wil je meer lezen over gaming? Kijk dan hier.

Reageer op artikel:
De opvolger van de Xbox One heet… Anaconda
Sluiten