Jelle van Es
Jelle van Es | LinkedIn Gaming 14 sep 2018

Nintendo Switch krijgt in 2019 een nieuwe Animal Crossing!

De Animal Crossing-reeks is er eentje die veel fans kent. De GameCube-versie was in het Westen het begin van het succes. Die game was lange tijd alleen maar in de Verenigde Staten en Japan te krijgen, maar via wat importtools konden gamers hem hier uiteindelijk spelen. Daarna kwamen er verschillende delen op verschillende platformen. Maar sinds Animal Crossing New Leaf voor de Nintendo 3DS is er geen nieuw hoofddeel geweest. In 2019 komt daar verandering in, want dan komt er eindelijk een Animal Crossing-game naar de Nintendo Switch.

Animal Crossing naar de Nintendo Switch

Dit maakte Nintendo zelf vannacht bekend tijdens de nieuwste Nintendo Direct. Voordat het echter zover was, was er eerst een mooie tease van Nintendo. In de livevideo werd eerst een video getoond van het personage Isabelle, die eenzaam en alleen in het Animal Crossing-dorp was, omdat alle andere personages aan het knokken zijn in Smash Bros. Dat zou het perfecte moment zijn om bekend te maken dat er een nieuwe Animal Crossing kwam, maar in plaats daarvan werd zij aangekondigd als een nieuw personage in de vechtgame.

Gelukkig kwam er daarna nog een video met Tom Nook, waar je altijd geld kunt lenen, waarin duidelijk werd gemaakt dat er toch echt een nieuwe Animal Crossing aan zou komen. Wat we er precies van kunnen verwachten, dat is nog niet bekend. Buiten het feit dat de game in 2019 op de Nintendo Switch uitkomt, weten we er weinig over.

Animal Crossing

Wat echter in elk deel zit, is dat je in een dorp terecht komt en elke dag gesprekken aan kunt gaan met de bewoners, op avontuur kunt gaan en voorwerpen kan vinden en vervolgens je huis opknappen en uitbouwen. De kans is groot dat dit er in zit en dat er daarnaast meer ruimte is voor online mogelijkheden.

Meer weten over de Nintendo Switch? Bezoek dan hier onze overzichtspagina.

Reageer op artikel:
Nintendo Switch krijgt in 2019 een nieuwe Animal Crossing!
Sluiten