Jelle van Es
Jelle van Es Gaming 22 mrt 2018

De Nintendo Switch krijgt heel wat nieuwe indie-games

De Nintendo Switch heeft in het eerste jaar van zijn bestaan heel wat leuke games mogen ontvangen. En ook dit jaar zit er heel wat moois uit te komen. Zo weten we dat er een nieuwe Smash Bros komt en krijgen we ook een nieuwe Mario Tennis. En brengen steeds meer grote uitgevers hun games uit op de spelcomputer. Als klap op de vuurpijl heeft Nintendo deze week aangekondigd dat ook heel wat indie-ontwikkelaars hun nieuwe of reeds bestaande games op het platform gaan uitbrengen.

Veel indies naar de Nintendo Switch

Indie-ontwikkelaars zijn ontwikkelaars die hun games uitgeven zonder dat er een grote uitgever tussen zit. Het zijn vaak creatieve games. En in sommige gevallen zijn het ware must-haves. Zo is Stardew Valley een game die waar we tientallen uren met plezier in hebben gestoken. Als we kijken naar de nieuwe games die zijn aangekondigd voor de Nintendo Switch, dan zit daar heel wat potentie tussen.

Zo is bekendgemaakt dat The Banner Saga 3 naar de Nintendo Switch komt, samen met de twee games die al eerder zijn uitgebracht en hun waarde hebben bewezen. The Banner Saga is een reeks waarbij je een Vikingen naar een veilige plek moet brengen.

Onderweg krijg je te maken met allemaal dillema’s waar je keuzes moet maken. Daarnaast zit de game vol met tactische gevechten, die behoorlijk diepgaan en echt leuk zijn om te doen. Een game die al tof was op de andere platformen en het draagbare element van de Nintendo Switch maakt het alleen maar interessanter.

Een andere game die in de bekendmaking opvalt is Lumines Remastered. Een game die overigens ook naar andere platformen komt. Toch is het de Nintendo Switch-versie die het meest interessant is. Lumines is een puzzelgame op basis van muziek.

Het origineel kwam vele jaren geleden uit op de PlayStation Portable en het draagbare element maakte het perfect om het telkens tussendoor te spelen.

Ook Mark of the Ninja Remastered is een heruitgave van en game. Het origineel kwam in 2012 uit en is het werk van de ontwikkelaar Klei Entertainment. Zij hebben naast deze fijne game ook de titels Shank en Don’t Starve gemaakt.

Mark of the Ninja Remastered is een zeer fijne en actievolle 2D platformer met Metroidvania-achtige elementen. De visuele stijl is erg cool en de actie is uitstekend.

De laatste game die we nog willen uitlichten is Light Fall. Het is een visueel zeer interessante platformer, waarbij jij afreist naar de vergeten wereld van Numbra.

Daar moet jij de omgeving manipuleren om op die manier op plekken te komen waar je anders niet zou komen. Het voelt aan als een uniek avontuur en het ziet er erg tof uit.

De bovenstaande games is een kleine selectie van hetgeen dat is aangekondigd. Naast deze games kun je dit jaar ook de slag met titels als Just Shapes and Beats, Reigns: Kings & Queens, The Messenger, Fantasy Strike, Pool Panic, Garage, Bomb Chicken, Pode, West of Loathing en Bad North. Een compleet overzicht van alle games vind je hieronder.

Wil je nu een paar games voor je Nintendo Switch scoren? Dan hebben wij deze tips voor je.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
De Nintendo Switch krijgt heel wat nieuwe indie-games
Sluiten