Jelle van Es
Jelle van Es | LinkedIn Gaming 31 jan 2018

De Nintendo Switch nu al een groter succes dan de Wii U

Het was slechts een kwestie van tijd, maar nu is het hoge woord er officieel uit. De Nintendo Switch is nu echt een groter succes dan de Wii U. Binnen een jaar tijd is de spelcomputer bijna vijftien miljoen keer verkocht. En dat is meer dan de ruim 13 miljoen die de Wii U uiteindelijk op de teller had.

Nintendo Switch is een succes

Is dat een reden voor Nintendo om de vlag uit te hangen? Een voorzichtige zou mogen. Het is goed om te zien dat het bedrijf zich zo goed heeft teruggevochten in de markt, nadat de Wii U toch wel één van de grootste flops uit de geschiedenis van Nintendo is geweest. Het probleem van de Wii U was naar mijn mening dat het geen vlees, nog vis was.

Het was een console die het qua kracht flink moest afleggen tegen de andere consoles, zeker op het moment dat de PlayStation 4 en de Xbox One op de markt kwamen. En ondanks dat je kon gamen op een tablet-controller, was het geen handheld. Door het gebrek aan ondersteuning van third-party uitgevers waren er ook weinig games om mee los te gaan.

nintendo switch

Hoe anders is dat met de Nintendo Switch. De console is nog altijd minder krachtig dan de concurrenten, maar weet als hybride tussen een handheld en een console de consument te overtuigen. Ook is het Nintendo gelukt om in het eerste jaar een aantal must-haves uit te brengen en de ondersteuning te krijgen van vele ontwikkelaars. Steeds meer partijen brengen hun games ook op de Nintendo Switch uit, terwijl tegelijkertijd indie-ontwikkelaars ook hun games naar de Nintendo Switch brengen.

Lange weg te gaan

Nintendo heeft overigens nog wel een lange weg te gaan om het succes van de Wii te overtreffen. Die game ging destijds meer dan honderd miljoen keer over de toonbank. Het is echter nog maar het eerste jaar dat de Nintendo Switch te koop is en pas een paar maanden geleden wist Nintendo er voor te zorgen dat de console gewoonweg in de winkel te halen was. Daarvoor was de console standaard uitverkocht.

Heb je de Nintendo Switch nog niet? Scoor hem dan hier. En wil je meer lezen over de console? Bezoek dan ons handige dossier.

Reageer op artikel:
De Nintendo Switch nu al een groter succes dan de Wii U
Sluiten