De Nintendo Switch succesvoller dan de Super Nintendo

Nintendo maakt al vele jaren spelcomputers. Het ene product is daarbij succesvoller dan de andere. De Wii U en de GameCube zijn voorbeelden van producten die het niet heel erg goed deden. De Nintendo Switch is echter een succes.

Met de presentatie van de financiële cijfers over de afgelopen negen maanden is duidelijk geworden dat de Nintendo Switch in totaal nu 52,48 miljoen keer is verkocht. En daarmee is het een groter succes dan de Super Nintendo.

Nintendo Switch een groot succes

Overigens is de Nintendo Switch niet de meest succesvolle spelcomputer voor Nintendo. Dat is nog altijd de Wii, die wereldwijd meer dan honderd miljoen keer is verkocht. En dat is een aantal dat nog ver weg ligt. De afgelopen negen maanden werd de Nintendo Switch 17,74 miljoen keer verkocht. Dat is een stijging van 22,5 procent ten opzichte van dezelfde periode het jaar daarvoor.

Nintendo Switch Lite
De Nintendo Switch Lite (Bron: Nintendo)

Naast het feit dat de spelcomputers het goed doen, weten ook de games goed te verkopen. De grote cashcow van dit jaar is zoals verwacht Pokémon Sword en Shield. Die games samen zijn goed voor 16,06 miljoen verkochte exemplaren. Ander successen waren er voor Super Mario Maker 2 en Luigi’s Mansion 3, welke per game meer dan vijf miljoen keer zijn verkocht. In totaal werden er de afgelopen negen maanden 123,13 miljoen games voor de Nintendo Switch verkocht. Ook dat is een stijging ten op zichte van dezelfde periode vorig jaar. Het zou gaan om een verschil van 30,1 procent zijn.

Pokémon Sword en Shield (Afbeelding: Nintendo)

21 titels wisten in de afgelopen negen maanden meer dan een miljoen exemplaren te verkopen, waaruit blijkt dat er ook behoorlijk wat variatie in het aanbod zit. En eerlijk is eerlijk, sinds de zomer kregen we bijna elke maand een nieuwe titel die echt de moeite waard was. Ook liet Nintendo weten dat de omzet vanuit de digitale games en add-ons met 48,3 procent zijn gestegen, waardoor het bedrijf over de hele linie goed presteert. Wil je meer lezen over de Nintendo Switch? Bezoek dan hier onze overzichtspagina.

Reageer op artikel:
De Nintendo Switch succesvoller dan de Super Nintendo
Sluiten