De Nubia Z20 is een smartphone met schermen aan twee kanten

Het Chinese Nubia heeft zijn nieuwste smartphone onthuld. Het gaat om de Nubia Z20 en kent als opvallend element het feit dat de smartphone aan beide kanten een scherm heeft.

Op die manier kun je bijvoorbeeld heel erg makkelijk een selfie maken met de triple camera die zich op de ‘achterkant’ van het toestel bevindt.

Maak kennis met de Nubia Z20

Op de voorkant van de Nubia Z20 vind je een 6,42 inch screen, terwijl de achterkant een 5,1 inch scherm kent. De voorkant kent overigens geen notch, mocht je daar een hekel aan hebben. Qua resolutie doet de voorkant het met een afmeting van 1080 bij 2340 pixels op een AMOLED display. De achterkant heeft ook een AMOLED scherm. Deze heeft echter een resolutie van 720 bij 1520 pixels, maar dat is meer dan genoeg om jezelf te zien terwijl je een selfie maakt.

Voor die selfie maakt de Nubia Z20 gebruik van een triple camera systeem. Het gaat daarbij om 48MP hoofdcamera met een IMX586 Sony CMOS sensor, die wordt gecombineerd met een 16MP ultrawide lens. Ook zit er een 8MP telephoto lens op met drie keer optische zoom. Ook moet hij gebruik maken van een Super Night Shot-modus, waardoor hij in een donkere setting in staat is om nog mooie foto’s te maken. Wil je er een video mee opnemen, dan is het goed om te weten dat de camera HDR10 en een 8K resolutie ondersteunt.

Foto’s en video’s met de Nubia Z20 (Bron: Nubia)

Qua specificaties maakt hij gebruik van de Qualcomm Snapdragon 855+ processor met 8GB RAM en 128GB opslag. De batterij is van 4.000mAh die tot en met 27W snel kan worden opgeladen, waardoor de batterij in 100 minuten volledig is op te laden. Wanneer hij bijna leeg is, dan kun je het achterste scherm gaan gebruiken om energie te besparen. De smartphone gaat 549 euro kosten.

(Bron: Nubia)

Wil je meer zien van de Nubia Z20? Bezoek dan hier de pagina van de smartphone. Liever een iPhone 11? Lees dan hier de review.

Reageer op artikel:
De Nubia Z20 is een smartphone met schermen aan twee kanten
Sluiten