Rutger Houweling
Rutger Houweling | LinkedIn 6 sep 2013

De Nymi: Een slimme armband die je wachtwoorden, (auto)sleutels en zelfs je vingerafdrukken vervangt

Eind februari van dit jaar hadden we al de MYO gespot. Dit was een armband waarmee je al je technologische snufjes draadloos zou kunnen besturen. Erg handig! De Nymi is ook een armband, maar gaat ons leven op een iets andere manier makkelijker maken. Het kan namelijk een vervanger voor je wachtwoorden, (auto)sleutels en zelfs je vingerafdrukken worden.

 
Maar hoe werkt dit? De Nymi is een persoonlijke armband en werkt door middel van jouw unieke hartritme oftewel elektrocardiogram (ECG). De armband is continue je identiteit aan het verifiëren, dit doet-ie om te controleren of niet iemand anders je armband om heeft. Omdat de Nymi zo persoonlijk is kun je al je wachtwoorden, financiële gegevens en zelfs je vingerafdrukken opslaan op de Nymi. Wanneer je de Nymi om je arm hebt kan-ie draadloos communiceren met verschillende apparaten. Hiermee kun je dus je bankpas en sleutelbos thuis laten en hoef je niet elke keer je wachtwoord in te voeren. Ideaal dus! Gaat dit de toekomst worden? Wij denken van wel!

Wanneer je geïnteresseerd bent geraakt in de Nymi kun je ‘m voor zestig euro hier bestellen. Later zal de prijs worden verhoogd naar 75 euro. Wanneer je ‘m nu besteld komt-ie pas begin 2014 in je brievenbus. Let wel op dat je pas optimaal gebruik kan maken van de features wanneer andere bedrijven de software gaan integreren in hun eigen producten zoals laptops, auto’s, sloten en betaalsystemen.

Reageer op artikel:
De Nymi: Een slimme armband die je wachtwoorden, (auto)sleutels en zelfs je vingerafdrukken vervangt
Sluiten