Tech 7 jan 2019 Jelle van Es

HP Omen 15 onthuld: gaming-laptop met 240Hz IPS display

Deze week wordt in Las Vegas de CES 2019 gehouden. Dat betekent dat veel bedrijven nieuwe updates of compleet nieuwe dingen aankondigen. Op het gebied van gaminglaptops is er momenteel veel gaande. Het is dan ook een markt waar veel verdiend kan worden. De laptops zijn over het algemeen behoorlijk prijzig en er zit meestal een mooie marge op. Zo krijgt de HP Omen 15 een mooie update, waardoor je straks kunt gamen op een 240Hz IPS display.

De HP Omen 15 met een 240Hz IPS display

Het duurt nog wel een tijdje voordat de laptop op de markt komt. Er wordt gesproken over een release in juli en dat zal dan waarschijnlijk pas in de Verenigde Staten zijn. Een Europese release komt waarschijnlijk daarna. Het voordeel aan een 240Hz IPS display is dat alles heel soepel loopt. Zeker wanneer je shooters speelt en daarbij competitief wilt zijn, heb je hier een voordeel aan. Als je ‘gewoon’ wilt gamen, dan is dit scherm wellicht wat aan de overdreven kant, want het zal waarschijnlijk de prijs opdrijven. Een gewone versie met een normale display krijgt in de Verenigde Staten al een adviesprijs van bijna 1400 dollar.

Omen 15

Het 240Hz IPS display wordt voorzien van een 1080p resolutie en is 15 inch groot. Naast het indrukwekkende scherm maakt de nieuwe Omen 15 ook gebruik van indrukwekkende specificaties aan de binnenkant. De laptop maakt gebruik van een NVIDIA RTX 2070 Max-Q GPU videokaart, een achtste generatie Intel Core i7-8750H processor, 16GB aan RAM en de 802.11ax wireless toepassing, wat in de volksmond ook bekend staat als WiFi 6.

Omen 15

Verder is het een echt typische gaminglaptop. Daarin worden de WASD-knoppen uitgelicht, zodat je goed kunt zien waarmee je loopt. Ook kun je allemaal lichtjes in de laptop aanzetten, zodat je een prachtige regenbooglaptop krijgt. Wil je meer lezen over de CES 2019 en alles wat daar speelt? Bekijk dan hier ons overzicht.

Het beste wat Tech en Culture te bieden heeft

De laatste ontwikkelingen in je mailbox? WANT houdt je op de hoogte!

Reageer op artikel:
HP Omen 15 onthuld: gaming-laptop met 240Hz IPS display
Sluiten