Jelle van Es
Jelle van Es | LinkedIn Gadgets 19 dec 2018

De ONDU-III is een schitterende oldschool pinhole camera

Wanneer je vandaag de dag een foto maakt, dan is de kans groot dat je even je smartphone er bij pakt en daarmee snel de foto app opent. En eerlijk is eerlijk, de foto’s die je daar vandaag de dag mee kan nemen, zijn behoorlijk goed. Het is dan ook niet voor niks dat het de go-to camera is van de gemiddelde gebruiker. Toch zijn er momenten dat je even iets anders wilt en misschien een ouderwets kiekje met een camera op film neemt. Wat dat betreft kun je lekker oldschool aan de slag met de ONDU-III.

Ouderwetse foto’s maken met de ONDU-III

Met de ONDU-III kun je lekker ouderwets aan de slag gaan. Vergeet dingen zoals een scherm waarbij je kunt kijken wat voor een foto je neemt of ander gemak. Dit is gewoon terug naar het begin van de jaren negentig toen je wellicht ooit een wegwerpcamera had om een foto op film mee te nemen. De ONDU-III is een houten doosje waar je je film in plaatst. Vervolgens laat je licht naar binnen schijnen om een foto te kunnen nemen en vervolgens wordt die foto op dat stukje film gezet en kun je hem daarna laten afdrukken.

ONDU-III

Het handige daarbij is dat je geen gebruik hoeft te maken van batterijen. Hij werkt altijd, zolang je maar film bij je hebt. De ONDU-III is via een Kickstarter project gefund, maar als je hem daar gemist hebt, kun je hem hier in verschillende varianten alsnog pre-orderen. Daarbij heb je een basis model, maar ook een geavanceerdere variant, waarbij de laatste meerdere shutters en pins heeft om de juiste hoeveelheid licht binnen te laten komen. Ook maken ze gebruik van een magnetisch filter die je er op kunt plakken.

ONDU-III

Tot slot is het leuk om te weten dat elke camera met de hand is gemaakt en ze gebouwd zijn van hout in combinatie met aluminium, waardoor ze een tijd mee zouden moeten gaan.

Reageer op artikel:
De ONDU-III is een schitterende oldschool pinhole camera
Sluiten