Daniel Koster
Daniel Koster Gadgets 11 juli 2016

De (onverwachte) oplossing: Pokémon Go is dé manier om Nederlanders meer te laten bewegen

Het is een discussie die al jarenlang wordt gevoerd: dat innovaties niet enkel voordelig zijn voor ons leven, maar ook nadelige gevolgen kennen. Wij zitten namelijk niet enkel stil op school of tijdens ons werk. Ook onderweg naar werk pakken we de auto of het openbaar vervoer. Zijn we eenmaal thuis? Dan duiken we achter onze tablet, de televisie of andere technologische hulpmiddelen. Hier proberen andere innovaties al langer korte metten mee te maken. Je kunt denken aan spelcomputers als de Nintendo Wii, applicaties als die van Human en originele interactieve spellen als Stapps. Toch lijken deze zaken ons land nog niet te redden, of dat blijkt uit dit confronterende onderzoek dat vandaag uit de doeken werd gedaan.

Toffe video, sportieve game, right?! Wij maken nog veel meer te gekke video’s. Abonneer je dan ook hieronder op ons YouTube-kanaal:

Het gaat niet goed met de Nederlandse jeugd en bevolking

De resultaten van het onderzoek zijn niet mis. Jongeren tussen de twaalf en twintig jaar oud zitten namelijk gemiddeld meer dan tien uur stil per dag. Dat komt door school, maar ook door het gebruik van tablets, computers en het maken van huiswerk. Dit gemiddelde ligt voor de gehele Nederlandse bevolking op 8,7 uur per dag. Ook dat is niet mis. De oplossing? Uit onderzoek blijkt in ieder geval dat staand werken niet de oplossing is. Maar wat dan wel? Want lang stilzitten relateert volgens de onderzoekers van het RIVM aan zaken als diabetes, overgewicht, spierziekten en vervroegde sterfte. Actie in de taxi dus. En wij hebben dé uitkomst. Pokémon Go!

Een korte recapitulatie: dit is Pokémon Go

Eindelijk is de langverwachte app daar! Dat velen aan het wachten waren op de app was te merken aan de downloads. Binnen no time stond de app, die in het begin enkel in Australië en Nieuw-Zeeland werd gelanceerd en een dag daarna in de Verenigde Staten, op nummer één. Het toffe aan het spel is de combinatie tussen het virtuele- en echte leven. Je loopt namelijk rond in de fysieke wereld waarmee je via je telefoon allerlei zaken kunt doen. Zo kun je op bepaalde locaties Pokémon tegenkomen of Pokégyms vinden. Een gave manier om het nostalgische Pokémon nieuw leven in te blazen!

Video’s van ons zien? Abonneer je dan hieronder op ons YouTube-kanaal:

En: Pokémon Go stimuleert het bewegen

Nu is er een belangrijk voordeel aan Pokémon Go die voor ons laat zien wat de toekomst is van innovatie en het stimuleren van beweging. Go stimuleert je namelijk op twee slimme manieren om de wijde wereld in te trekken. Dat ten eerste op de bovengenoemde manier. Je moet namelijk bepaalde locaties bezoeken om Pokémon te vinden bijvoorbeeld. De kans is groot dat je hier met de benenwagen of op je stalen ros naartoe gaat. Daarnaast worden er bepaalde bewegingsvoorwaarden meegegeven voordat je zaken kunt doen. Zo moet je bijvoorbeeld vijf kilometer afleggen voordat je eieren kunt openen! En dat heeft bij diverse Pokémon fans tot pijn in de benen geleid. Zij zijn namelijk urenlang allerlei locaties afgestruind op zoek naar die ene Pokémon. Ach ja, elk voordeel heeft zo zijn nadeel! ;)

De hele wereld na de lancering van Pokémon Go ?

Elk voordeel heeft zo zijn nadeel

Voor ons laat Pokémon Go zien wat dé manier is om mensen aan het bewegen te krijgen. Een spel ontwikkelen (of gewoon herintroduceren) waar mensen helemaal gek van zijn en waar zij het voor over hebben om offers te brengen. Dit in de vorm van beweging. Oké, we moeten wel oppassen. Een Pokémon midden op de snelweg kan tot flink wat gevaar leiden. Datzelfde geldt voor mensen die de gehele nacht de stad aan het verkennen zijn op zoek naar Pokémon. Naast dat je in vervelende buurten terecht kunt komen wordt dat weer iets té veel van het goede qua beweging. Echter is dit toch een goede ontwikkeling. Mensen die door innovaties juist uit de luie stoel de wijde wereld in worden gestuurd. Dat is toch een droom die uitkomt!

Reageer op artikel:
De (onverwachte) oplossing: Pokémon Go is dé manier om Nederlanders meer te laten bewegen
Sluiten