De ‘oorlog’ gaat door: Google klaagt Apple aan

Net nadat de champagneflessen zijn ontpopt na een gewonnen rechtszaak moet Apple opnieuw aan de bak. Deze keer worden zij aangeklaagd door een behoorlijk grote jongen: Google. Volgens Google schendt Apple de patentrechten van Motorola Mobility. Motorola Mobility is een leverancier van technologieën, producten en diensten die een scala aan mobiele – en vaste digitale communicatie mogelijk maakt.

Google moet wel veel geld neerleggen voor deze rechtszaak. Google heeft namelijk zo’n 12.5 miljard dollar voor Motorola Mobility betaald. Dit is behoorlijk veel voor een verliesgevend bedrijf + een paar patenten. De verwachting is dat de rechtszaak tegen Apple zo’n 3.8 miljard dollar gaat kosten. Wanneer je dit vergelijkt met de waarde van Motorola Mobility is het bedrag enorm.

De cirkel is nu wel rond. Apple vraagt Samsung de verkoop van bepaalde producten te stoppen. De producten van Samsung draaien op Google’s besturingssysteem Android en Google vraagt nu Apple de verkoop van bepaalde producten te stoppen. Hoe interessant zou het zijn als Apple het niet voor elkaar krijgt om de verkoop van Samsung’s producten te stoppen, maar Google het wel voor elkaar krijgt om de verkoop van Apple’s producten te stoppen.

Het mooiste is natuurlijk dat al die rechtszaken om patentschending over zijn en geld wordt gestopt in innovatie en mooie producten.

Reageer op artikel:
De ‘oorlog’ gaat door: Google klaagt Apple aan
Sluiten