Jelle van Es
Jelle van Es Smartphones 16 okt 2019
Leestijd: 2 minuten

Oppo Reno2 (Z) aangekondigd: komt met vier camera’s en meer

Tijdens een persevenement heeft Oppo de Oppo Reno2 en de Reno2 Z aangekondigd. De nieuwe smartphones zijn betaalbaar, terwijl de Reno2 tegelijkertijd gebruik maakt van een quad camera systeem.

De Oppo Reno2 en Reno2 Z verschijnen op 18 oktober en kosten 499 euro en 349 euro.

De Oppo Reno2 en de Reno2 Z

De Oppo Reno2 is dus de op papier betere smartphone van de twee. Deze moet vooral op het gebied van de camera veel moois brengen. Hij is uitgerust met een 48MP Ultra-Clear hoofdcamera, 8MP groothoeklens, 13MP telelens en een 2MP monolens. Via de zogenaamde Fusion Imaging technologie kun je wisselen tussen 5x Hybrid Zoom en 20x Digital Zoom. Daardoor moet je op grote afstand ook nog mooie foto’s kunnen maken. De Reno2 Z beschikt over een 48MP Ultra-Clear hoofdcamera, 8MP groothoeklens, 2MP monolens en een 2MP portretlens. De camera’s ondersteunen features als Ultra Dark Mode, Ultra Wide Mode en Ultra Macro Mode (die laatste enkel op de Reno2 en zorgt er voor dat je objecten op een afstand van 2,5 centimeter kunt fotograferen).

Oppo Reno2
Foto’s maken (Bron: Oppo)

Net zoals de voorganger kent de Reno2-serie de pop-up camera’s. De Oppo Reno 2 maakt gebruik van een 16MP haaienvin pop-up camera voor je selfies met de Al Beauty Mode, terwijl de Reno2 Z het doet met een 16MP pop-up voorcamera met Atmosphere Light technologie. Daarnaast bevat het scherm Hidden Fingerprint Unlock 3.0 om het scherm te unlocken.

Selfies maken Bron: Oppo

Door die pop-up camera is het scherm zonder notch. De Oppo Reno2 maakt gebruik van een 6,5 inch AMOLED scherm met een resolutie van 2400 bij 1800 en maakt gebruik van de zesde generatie Gorilla Glass. De Reno2 Z doet het met een 6,5 inch AMOLED scherm en een vijfde generatie Gorilla Glass en een resolutie van 2340 bij 1080. Verder zijn ze voorzien van een batterij van 4.000mAh en kun je ze met de VOOC Flash Charge 3.0 technologie snel opladen. Uit de doos draait hij op het ColorOS 6.1 besturingssysteem, gebaseerd op Android 9.0, met verschillende smart functies zoals Touch Boost 2.0, Frame Boost 2.0 en Game Space.

Oppo Reno 2
De Reno2 (Bron: Oppo)

De OPPO Reno2 is vanaf 18 oktober voor €499,- verkrijgbaar bij T-Mobile, MediaMarkt, Belsimpel, Coolblue, Tele2, Ben en Mobiel.nl in de kleuren Luminous Black en Ocean Blue met 8GB RAM en 256GB ROM geheugen. De OPPO Reno2 Z is vanaf 18 oktober voor €349 verkrijgbaar bij T-Mobile, MediaMarkt, Belsimpel, Coolblue, Tele2, Ben en Mobiel.nl in de kleuren Luminous Black en Sky White met 8GB RAM en 128GB ROM geheugen. Wil je meer lezen over smartphones? Kijk dan hier.

De Reno2 Z

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het beste wat tech en culture te bieden heeft 🚀

De laatste ontwikkelingen iedere zaterdag in je mailbox? WANT houdt je op de hoogte!

Reageer op artikel:
Oppo Reno2 (Z) aangekondigd: komt met vier camera’s en meer
Sluiten