Noah Korevaar
Noah Korevaar | LinkedIn Tech 14 mei 2019

De originele iPod staat op eBay (maar schrik niet van de prijs!)

Het begin van een tijdperk: de originele eerste generatie iPod uit 2001. Een stukje geschiedenis dat jij als Apple-fan nu kunt bezitten, want er staat namelijk een exemplaar op eBay. Geheel in nieuwstaat, nog in de originele verpakking.

Originele iPod te koop

Daarvoor mag je echter een flinke spaarrekening aan gaan spreken, want het prijskaartje is ronduit verbazingwekkend. Er wordt namelijk 19995 dollar voor gevraagd, een slordige 18.000 euro. Daar komen ook nog eens de verzendkosten bovenop. De iPod wordt namelijk vanuit New York verzonden.

Dat prijskaartje is maar liefst veertig keer de originele prijs die de eerste generatie iPod had toen de gadget uit kwam. Toen betaalde je er als consument 449 euro voor. Achteraf gezien een zeer lucratieve investering dus, mits je de iPod in de verpakking had gelaten. Althans, mits nu blijkt dat iemand ook daadwerkelijk 19.995 dollar ervoor gaat neertellen. Dat is natuurlijk nog een kwestie van afwachten.

Voor de tech zelf hoef je het in ieder geval niet te doen. Anno 2019 valt de geluidskwaliteit vies tegen, beschik je over slechts 5GB aan opslaggeheugen en heb je een speciale FireWire-poort nodig. Op die 5GB aan opslaggeheugen kun je overigens nog zo’n duizend nummers kwijt. Niet verkeerd.

iPod eerste generatie

Stukje geschiedenis

De echte fan zal deze iPod echter niet kopen voor het gebruik. Dit is een legendarisch stukje geschiedenis, een echt collectors item. De muziekspeler vormde samen met de iMac een keerpunt voor Apple. De basis voor gigantisch succes, met als direct gevolg het ontstaan van de iPhone.

Tot slot nog een extra portie nostalgie, geniet van deze commercial:

Reageer op artikel:
De originele iPod staat op eBay (maar schrik niet van de prijs!)
Sluiten