Milton Broen
Milton Broen Fotografie 26 nov 2015

De perfecte foto van een IJsvogel heeft fotograaf 6 jaar en 720.000 foto’s gekost

Iedereen heeft wel eens gehad dat ‘ie écht iets wilt klaarspelen, maar dat het door tegenslagen niet wilt lukken. Gewoon doorzetten is dan het enige dat helpt. Deze fotograaf is hier het levende voorbeeld van. Hij heeft na jaren zwoegen en het schieten van honderdduizenden foto’s eindelijk zijn doel bereikt; zijn ultieme droomfoto.

Geduld is een schone zaak

Natuurfotograaf Alan McFadyen wil sinds 2009 een bepaalde foto te schieten. In de jaren die volgde heeft hij veel verschillende dieren op de foto gezet, maar de IJsvogel wilde maar niet lukken. Wat hij precies op de gevoelige plaat wilde vastleggen? Een IJsvogel die recht naar beneden met zijn snavel het water induikt. Dat is niet zo lastig, echter mocht geen enkele druppel water omhoog spatten. Hierdoor ontstaat een prachtig spiegeleffect. Makkelijker gezegd dan gedaan, want Alan heeft er zo’n zes jaar over gedaan en ongeveer 720.000 foto’s moeten schieten om uiteindelijk tot ‘de perfecte foto’ te komen. Hieronder zie je enkele pogingen die ook tot prachtige kiekjes leidden, maar niet hét kiekje!

Het was het allemaal waard

“De foto met de perfecte, rechte duik, zonder spetters kon niet alleen worden gemaakt als ik op het juiste moment op de juiste plek was, maar ook de vogels zelf moest perfect het water in duiken,” aldus Alan McFadyen. Hij maakte per sessie vaak tegen de zeshonderd foto’s, maar het wilde echter niet lukken. Als hij uiteindelijk naar het eindresultaat kijkt kan hij met trots zeggen dat het het allemaal waard was.

Het eindresultaat is adembenemend

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het beste wat tech en culture te bieden heeft

De laatste ontwikkelingen in je mailbox? WANT houdt je op de hoogte!

Reageer op artikel:
De perfecte foto van een IJsvogel heeft fotograaf 6 jaar en 720.000 foto’s gekost
Sluiten