Jelle van Es
Jelle van Es | LinkedIn Cars 8 nov 2018

De Peugeot E-Legend Concept schetst een realistisch toekomstbeeld

Bij veel concept-auto’s die we voorbij zien komen zijn we enorm enthousiast, maar is het tegelijkertijd ook enigszins lastig voor te stellen dat je over een paar jaar daadwerkelijk in zoiets kunt rondrijden. De Peugeot E-Legend Concept auto is wat dat betreft een fijne uitzondering op die regel. Dit is namelijk een concept auto die hier en daar lekker futuristisch is, maar tegelijkertijd ook niet onmogelijk is om voor te stellen.

De Peugeot E-Legend Concept

De Peugeot E-Legend Concept werd een paar weken geleden tijdens de Paris Auto Show onthuld en bevat een aantal interessante elementen. De meest logische daarbij is dat het om een elektrische auto gaat, want dat hoort natuurlijk bij het toekomstbeeld. Verder beschikt de wagen over een stuur dat in en uit te klappen is wanneer je hem wel of niet gebruikt, is er een groot scherm waar je video’s op kunt afspelen, kun je er makkelijk een dutje in doen en nog veel meer. De onderstaande video geeft in elk geval alvast een goed beeld van wat er te wachten staat.

Naast deze mooie conceptvideo is er nog een tweede video die iets meer laat zien.

Daar komt ook naar voren dat er niet moeilijk wordt gedaan op het gebied van kracht. De conceptwagen is namelijk voorzien van 460 pk, waardoor hij ook nog eens heel krachtig is. De grote vraag is natuurlijk of dit ooit werkelijkheid gaat worden. Als dat gebeurt, verwachten we het niet eerder dan 2030 op de weg te zien. Maar het is wel tof dat we eindelijk eens een concept-wagen zien die ook daadwerkelijk kan worden omgezet naar een wagen die zo de weg op kan.

Peugeot E-Legend Concept
Peugeot E-Legend Concept

Wil je meer verschillende concept wagens zien? Dan hebben we hier een zeer uitgebreid en mooi overzicht met alles over concept wagens en meer.

Reageer op artikel:
De Peugeot E-Legend Concept schetst een realistisch toekomstbeeld
Sluiten