Jelle van Es
Jelle van Es | LinkedIn Cars 27 feb 2018

Peugeot Rifter 4×4 Concept is droommateriaal voor kampeerders

Als je aan concept-wagens denkt, dan denk je al snel aan futuristische superwagens die waarschijnlijk nooit het daglicht zullen zien. Peugeot gooit het een keer over een iets andere boeg met hun Peugeot Rifter 4×4 Concept. Zoals de naam al zegt is het een concept-wagen en is het maar de vraag of hij ooit in deze vorm uitkomt. Maar als we hem zien, dan gaat ons hart voor natuurlijk kamperen gelijk een stuk harder kloppen.

De Peugeot Rifter 4×4 Concept is voor de avontuurlijke kampeerder

Eerlijk is eerlijk, in Nederland zul je niet heel veel aan de Peugeot Rifter 4×4 Concept hebben. Maar als jij graag afreist naar de bergen van Frankrijk of het noorden van Scandinavië, waar je in de verste verte geen dorp ziet, dan is dit een ideale wagen. Met zijn vier wielen aandrijving kan hij zonder veel moeite over de meest lastige wegen crossen met zijn motor met 130 pk kan hij behoorlijk wat kracht daar achter zetten.

Peugeot Rifter 4x4 Concept

Mocht je dan eindelijk een prachtig plekje hebben gevonden om te genieten van het Noorderlicht of gewoon om de nacht door te brengen, dan kruip je in je Overland-tent, die standaard bovenop de auto zit. Op die manier kun je gewoon overal waar je de auto kunt neerzetten redelijke relaxt slapen.

Als een extra bonus, komt de Peugeot Rifter 4×4 Concept met een eM02 FS Powertube elektrische fiets, waardoor je ook gelijk lekker kunt gaan mountainbiken. En als dat te zwaar is, dan gebruik je de elektrische motor om het jezelf makkelijker te maken. Kortom, een auto die van alle gemakken is voorzien en in tegenstelling tot andere concept auto’s niet eens zo gek is om daadwerkelijk te gaan maken.

Peugeot Rifter 4x4 Concept
Peugeot Rifter 4x4 Concept
Peugeot Rifter 4x4 Concept

Of dat ooit gaat gebeuren, dat is nog maar de vraag, maar wij zijn in elk geval zwaar enthousiast over het idee. Wil je echter een superwagen concept auto zien? Dan is deze Toyota iets voor jou.

Reageer op artikel:
Peugeot Rifter 4×4 Concept is droommateriaal voor kampeerders
Sluiten