Pixelvision 2: peperdure doch stijlvolle retro-handheld

Voor het beleven van een aantal klassieke games, kun je ons eigenlijk wel wakker maken. Zeker de games uit het SNES- en Megadrive-tijdperk blijven vaak tof om te spelen. De Nintendo Switch is een perfecte console daarvoor, maar helaas is de Virtual Console niet meegenomen naar de Nintendo Switch. Er zijn gelukkig alternatieven. Eén daarvan is de Pixelvision 2, maar die heeft als probleem dat hij nogal aan de prijzige kant is.

De Pixelvision 2 voor retro-games

De Pixelvision 2 kost je namelijk een pittige 349 euro. En dat is dus meer dan een Nintendo Switch. Daar staat wel tegenover dat de Pixelvision 2 een goed voorbeeld is van handwerk. De maker heeft er ook maar vijftig die hij in elkaar zet en verkoopt en daarna is het klaar.

Pixelvision 2

Met de Pixelvision 2 heb je de mogelijkheid om allemaal klassieke games via een emulator te spelen. Dat betekent dat je de roms downloadt en die vervolgens met de emulator afspeelt. Het is echter wel steeds iets lastiger om roms te downloaden, omdat Nintendo jacht maakt op websites die dit aanbiedt. Als je het wel lukt, dan zou het volgens de maker mogelijk zijn om meer dan 10.000 games op de Pixelvision 2 op te slaan en kun je games spelen van spelcomputers en handhelds als de SNES, de Megadrive, de NES, de GBA, de TurboGrafx-16 en meer.

Met de ingebouwde batterij kun je zo’n vijf uur spelen en via een power bank kun je hem dan alsnog opladen als dat niet genoeg is volgens de maker. Maar dat is eigenlijk standaard.

Pixelvision 2

Er zijn twee varianten aan te schaffen. Je kiest of voor een variant die je kunt dichtklappen net als de Game Boy Advance SP of voor een vaste handheld die vergelijkbaar is met de Game Boy Pocket. Mocht je interesse hebben, dan kun je hem hier bestellen. Wil je meer elzen voer gaming? Neem dan hier een kijkje.

Reageer op artikel:
Pixelvision 2: peperdure doch stijlvolle retro-handheld
Sluiten