Jelle van Es
Jelle van Es | LinkedIn Gaming 23 mei 2019

De Playdate is een dure en vreemde nieuwe handheld

In het huidige gamelandschap zijn er een drietal partijen die verantwoordelijk zijn voor het uitgever van de belangrijkste hardware: Sony, Microsoft en Nintendo. Daarbij gaat het vooral om spelcomputers. De markt van handhelds lijkt verleden tijd te zijn. Je kunt immers op je smartphone al veel games spelen en ook de Nintendo Switch heeft natuurlijk het voordeel dat je het als handheld kunt gebruiken. Toch zijn er dan soms nog partijen die zelfs iets op de markt proberen te zetten. De nieuwe Playdate is daar een voorbeeld van.

De Playdate is een vreemde handheld

De Playdate is gemaakt door uitgever Panic, die verantwoordelijk was voor het uitgeven van de game Firewatch en binnenkort Untitled Goose Game uitbrengt. Maar tussendoor komen ze dus met deze vreemde handheld. Hij is knalgeel, beschikt over twee actieknoppen, een d-pad en een draaisleutel. Met name dat laatste is apart, maar zal volgens Panic bij verschillende games gebruikt gaan worden. Daarnaast beschikt de Playdate over een simpel zwart-wit scherm en komen er twaalf games op uit. Althans, dat is wat het eerste seizoen moet zijn. Als je de Playdate koopt, dan kun je een enkele game spelen. Een week daarna komt de volgende uit, om na een week of twaalf de beschikking te hebben voer twaalf games.

Playdate

Naast het zwart-wit scherm is de Playdate wel van andere moderne gemakken voorzien. Zo laad je hem op met USB-C, kun je via Bluetooth en WiFi connectie maken met andere devices en is er een headphone jack aanwezig. Hoe lang de ingebouwde batterij mee gaat, dat wil het bedrijf nog niet naar buiten brengen.

Voorlopig hoef je nog nergens op te rekenen, want de Playdate komt pas in 2020 uit. Als je hem wilt hebben, dan moet je redelijk diep in de buidel tasten voor een device met beperkte mogelijkheden en techniek. Hij gaat namelijk een adviesprijs krijgen van 149 dollar.

Playdate

Wil je meer lezen over gaming? Bezoek dan hier onze overzichtspagina.

Reageer op artikel:
De Playdate is een dure en vreemde nieuwe handheld
Sluiten