Jelle van Es
Jelle van Es Gaming 9 jan 2018

De PlayStation 4 haalt de PS3 qua verkoopaantallen bijna in

Sinds Sony de gamemarkt opging met zijn PlayStation-consoles, is het bedrijf altijd gelukt om de marktleider van de generatie spelcomputers te zijn. Zowel de PlayStation als de PlayStation 2 deden het enorm goed. In vergelijking daarmee deed de PlayStation 3 het met 80 miljoen verkochte exemplaren een stuk minder goed. Gelukkig heeft Sony met de komst van de PlayStation 4 het van het begin af aan goed gedaan. Zo goed, dat de spelcomputer in vier jaar tijd bijna de PlayStation 3 qua verkoopaantallen (over een periode van tien jaar) heeft ingehaald.

PS4 vs. PS3

Tijdens de CES 2018 heeft Sony bekendgemaakt dat er inmiddels 73,6 miljoen exemplaren tot aan 31 december 2017 zijn verkocht. Tussen de periode van begin november tot en met eind december, het traditionele feestseizoen, zijn er maar liefst 6 miljoen exemplaren over de toonbank gegaan. Dat is een tikkeltje minder dan de 6,2 miljoen in dezelfde periode het jaar daarvoor, maar zonder enorme prijsdalingen is het knap dat de spelcomputer nog altijd steady door verkoopt. Het is dan ook de verwachting dat de spelcomputer voor de zomer de 80 miljoen exemplaren aantikt, waarmee Sony de verkoopaantallen van de PlayStation 3 dus verbetert.

Playstation 4

Daarnaast is het ook goed om te zien dat de games nog altijd goed verkopen. In dezelfde periode werden zowel fysiek als digitaal zo’n 56 miljoen exemplaren verkocht. Dit betekent een stijging van ruim vijf miljoen exemplaren in vergelijking met dezelfde periode het jaar daarvoor. Dat betekent dat het voor ontwikkelaars ook weer interessanter is om games voor het platform uit te brengen. In totaal zijn er nu 645 miljoen games op de PlayStation 4 verkocht. Dat betekent dat een gemiddelde PlayStation 4-eigenaar ruim acht games in huis heeft liggen. En als we vooruit kijken op hetgeen dat het gamejaar te bieden heeft, dan worden dat er alleen maar meer.

PlayStation 4 en PlayStation Plus

Tot slot is het nog goed om te weten dat er ruim 31 miljoen gamers zijn met een PlayStation Plus-abonnement. Als je bedenkt dat men daar zo’n zestig euro per jaar voor moet betalen, dan levert dat abonnement dus bijna twee miljard euro per jaar op. Maar daar krijg je dan wel een hoop leuke games voor terug.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het beste wat tech en culture te bieden heeft

De laatste ontwikkelingen in je mailbox? WANT houdt je op de hoogte!

Reageer op artikel:
De PlayStation 4 haalt de PS3 qua verkoopaantallen bijna in
Sluiten