Jelle van Es
Jelle van Es | LinkedIn Gaming 26 feb 2020

‘De PlayStation 5-controller heeft het door wanneer je zweet’

Deze week schoot Microsoft de kogel door de kerk en liet het bedrijf weten wat de specificaties van de Xbox Series X zijn. Op die manier weten we behoorlijk veel over die spelcomputer. Van de PlayStation 5 ontbreken die gegevens nog, maar een nieuw patent geeft wel meer inzicht.

Volgens dat patent zou de PlayStation 5-controller gebruik maken van biofeedback, waardoor biometrische data gemeten kan worden. Dat betekent dat de controller in staat zou zijn om jouw hartslag af te meten of zelfs door hebben wanneer je klamme handjes van het angstzweet hebt.

De PlayStation 5-controller meet jouw zweet

Dit patent werd ontdekt door de website Respawn First. Volgens het patent zou de techniek te vinden zijn op de plekken waar je de controller vast houdt aan beide zijdes. Door dat te doen, zou het voor de PlayStation 5 dus mogelijk zijn om meer te weten te komen over de gesteldheid van de gebruiker. Wellicht dat je in een horrorgame dan nog meer spanning op je bord krijgt of het juist iets minder eng wordt, omdat jouw hartslag al zo intens hoog is.

Zoals eerder al gezegd, heeft Sony zelf tot nu toe nog niet heel erg veel verteld over de PlayStation 5. We moeten het vooral doen met wat stukken informatie over de visie. Zo moet het bijvoorbeeld een spelcomputer worden met korte laadtijden en moet er op het gebied van audio een revolutie gaan plaats vinden. Daarnaast zou de DualShock 5-controller gebruik maken van haptische feedback. Dat zou een evolutie zijn van de huidige rumble-functionaliteit die er al vele jaren in zit. Wat we wel weten is dat de lightbar op de controller verdwijnt. De nieuwe spelcomputer moet als het goed is eind dit jaar uitkomen. Wil je meer lezen over de spelcomputer? Bezoek dan hier onze overzichtspagina.

Reageer op artikel:
‘De PlayStation 5-controller heeft het door wanneer je zweet’
Sluiten