Jelle van Es
Jelle van Es | LinkedIn Gaming 12 apr 2018

We hebben slecht nieuws over de Playstation 5

Afgelopen week kwamen we met dit nieuws, waarin iemand stelde te beschikken over informatie die zou duiden op een release van de PlayStation 5 in 2018. Dat namen we destijds al met een enorme korrel zout. Eigenlijk wilden we het niet plaatsen, omdat het naar te veel bullshit rook, maar besloten het met een duidelijke kanttekening toch te doen. En nu zijn we een week verder en hebben we het andermaal over de PlayStation 5. Deze keer met het verhaal dat je voorlopig nog geen geld voor de console opzij hoeft te zetten. Hij zou namelijk pas in 2020 uitkomen.

PlayStation 5 in 2020

De bron van dit verhaal is Kotaku. De schrijvers achter de website stellen met meerdere bronnen hebben gesproken. En daarbij duid niks er op dat er op dit moment al gewerkt wordt aan plannen om games op de PlayStation 5 uit te brengen.

En daardoor is het niet waarschijnlijk dat de console binnenkort al uitkomt. Zo duurt het maken van een game vandaag de dag gemiddeld tussen de twee en drie jaar en hebben de echte grote games nog meer ontwikkelingstijd nodig om de ware potentie te tonen.

Aangezien het nu begin 2018 is, zou dat betekenen dat er nog geen games klaar zouden zijn voor begin 2020. Eind 2020 zou wat dat betreft pas het eerste moment zijn dat je echt kunt gaan rekenen op het vervolg van de PlayStation 4.

PlayStation 5

Tot die tijd zul je dus nog heel erg veel lol kunnen gaan beleven met de PlayStation 4. Deze is op weg om één van de succesvolste consoles in de gamegeschiedenis te worden en met de PlayStation 4 Pro zit er genoeg kracht in de console om gamers enthousiast te maken.

Bovendien komen er voorlopig heel wat toffe games uit. Zo kun je deze maand bijvoorbeeld aan de slag met het veelbelovende God of War, die op 21 april verschijnt.

Reageer op artikel:
We hebben slecht nieuws over de Playstation 5
Sluiten