Gaming 5 apr 2018 Jelle van Es

‘PlayStation 5 komt al in 2018 uit, details gelekt’

Soms kom je geruchten tegen die eigenlijk te gek voor woorden zijn. Maar ja, als iedereen het overneemt, dan voel je je toch geroepen om er zelf ook iets over te schrijven. Zodoende zijn we hier bij een post dat we melden dat er een gerucht is dat er flink wordt gewerkt aan de PlayStation 5 en dat deze al eind dit jaar uit zou komen. Bron van dit geheel is de website SemiAccurate. Een website die om de zoveel dagen iets plaatst en nu claimt te weten dat de PlayStation 5 er aan komt.

PlayStation 5 in 2018

Daarbij zou je kunnen stellen dat ze wat geloofwaardigheid hebben omdat ze in het verleden wat voorspellingen goed hadden. Het probleem is echter dat het complete verhaal dat zij stellen te hebben achter een betaalmuur zit. Een betaalmuur waar je als professional even duizend dollar per jaar voor moet lappen. Voor een paar posts per week. Koekoek…

Goed, zij stellen dus over informatie te beschikken dat ontwikkelaars over de PlayStation 5 devkit beschikken en dat er al mee getest wordt. Het hebben van een devkit zou kunnen, maar dat zou alsnog vroeg zijn. Als ikzelf een uitspraak zou moeten maken, dan verwacht ik een PlayStation 5 niet eerder dan 2020.

De PlayStation 4 doet het goed, maar heeft qua prijspunt nog geen mass-market bereikt. Pas zodra een spelcomputer onder de 249 euro zakt en eigenlijk nog liever 199 euro, dan zul je zien dat het echt een massaproduct is. Op dat punt zal Sony nog een heleboel consoles kunnen verkopen en kun je als game-ontwikkelaar ook veel titels wegzetten.

PlayStation 5

Dit jaar al een PlayStation 5 uitgeven zou simpelweg financieel gezien dom zijn. Games hebben nog niet het maximale uit de PlayStation 4 gehaald en het is nu makkelijker om een game op de markt te brengen wanneer er 80 miljoen gamers een spelcomputer hebben dan een game uit te brengen op een console die net wordt gelanceerd. Investeringen die gemaakt zijn, moeten worden terugverdiend.

Gemiddeld gaat een spelcomputer tussen vijf en tien jaar mee. De Xbox 360 is een goed voorbeeld van een lage levensduur. De console werd in 2005 gelanceerd en pas in 2013 opgevolgd door de Xbox One.

De PlayStation 3 liep van 2006 tot en met 2013 en kreeg daarna zeker nog twee jaar boeiende games.

Met het succes dat de PlayStation 4 nu geniet en de stap die is gezet met de PlayStation 4 Pro, zal de console nog een tijdje meegaan. Eerder dan 2020 zal er geen PlayStation 5 komen. Als SemiAccurate kans tellen dat dat wel zo is, dan stel ik dat het niet zo is. En jij kan weer iets anders stellen.

Reageer op artikel:
‘PlayStation 5 komt al in 2018 uit, details gelekt’
Sluiten