De PlayStation viert zijn 25e verjaardag

Vandaag is het 25 jaar geleden dat de oude, grijze PlayStation in Japan op de markt kwam. Waar de twintigste verjaardag door Sony onder andere werd gevierd met een zeer speciale en zeldzame PlayStation 4, daar lijkt deze verjaardag een beetje stilletjes voorbij te gaan.

Op het PlayStation Blog is er deze post waarin wordt gesproken over een viering deze week. Maar welke inhoud dat precies heeft, dat is niet bekend.

PlayStation viert zijn verjaardag

Daarnaast heeft Sony een wereldrecord toegewezen gekregen voor het merk dat wereldwijd de meeste spelcomputers heeft verkocht. Sinds de eerste PlayStation zijn er wereldwijd 450 miljoen exemplaren van verkocht. De PlayStation 4 zelf is inmiddels over de 100 miljoen verkochte exemplaren gegaan.

Maar buiten dat zien we niet echt iets van mooie aankondigingen of acties voor de gebruikers. En dat is toch wel een beetje jammer als je naar buiten brengt dat je jarig bent. Of zijn we nu een beetje vrekkerig bezig? Wel kwam ik op Polygon een mooie video tegen. Daarin spreken verschillende Japanse ontwikkelaars die destijds betrokken waren bij de PlayStation over hun ervaringen en verwachtingen. Hij is wel ietwat aan de lange kant, dus je moet er even voor gaan zitten, maar interessant is het zeker.

Wellicht dat er deze week nog wat dingen gaan gebeuren op het gebied van het verjaardag, maar dat moeten we dus nog even zien. Qua aanbiedingen veracht ik overigens niks, zeker gezien we net de Black Friday achter de rug hebben. Maar wat toffe merchandise of een speciale PlayStation 4 Pro had leuk geweest. Wil je meer lezen over gaming? Bezoek dan hier onze overzichtspagina.

Reageer op artikel:
De PlayStation viert zijn 25e verjaardag
Sluiten