Daniel Koster
Daniel Koster 14 feb 2016

Dé plekken in het vliegtuig waar je het veiligst ben tijdens een ongeluk

Vliegen is ontzettend veilig. Je hebt ongeveer één op de elf miljoen kans om tijdens het vliegen te verongelukken. Laten we dus voorop stellen dat de kans dat er iets gebeurt klein is. Toch is het beter om het zekere voor het onzekere te nemen. Vandaar dat een groep wetenschappers een onbemand vliegtuig expres lieten neerstorten. Dit om te onderzoeken waar je het best kunt zitten om de ramp heelhuids door te komen. Dat is nog eens informatie waar je wat aan hebt!

De beste stoelen voor tijdens een vliegtuigongeluk

Het is een beetje logisch, maar de wetenschappers vonden dat de piloten de slechtste stoelen hebben om een ongeluk te overleven. Het vliegtuig komt bij een ongeluk namelijk vaak eerst met de cockpit in aanraking met de grond. De eersteklas plekken bevinden zich nagenoeg altijd aan de voorzijde van het vliegtuig. Waar je meer betaalt voor deze plekken loop je daarmee ook als passagier het grootste risico. Stoel 7A werd bijvoorbeeld een paar honderd meter verderop gevonden! De conclusie? Dat je het beste stoelen kunt vinden die helemaal achterin het vliegtuig zijn gesitueerd. De poppen die zich daar bevonden kenden alleen kleine wonden aan het hoofd. Zo zou je dus wanneer je achterin het vliegtuig zit enkel met wat hoofdpijn het vliegtuig uitstappen!

Andere data stelt hetzelfde

Ook ander onderzoek bevestigt dat je het beste vanaf halverwege tot achterin het vliegtuig plaats kunt nemen. Bij dat onderzoek overleefde 28 procent van de mensen die daar zaten het ongeval niet, terwijl veertig procent van de mensen die voorin het vliegtuig zaten een dergelijk ongeluk niet overleefden. De volgende keer dat je tijdens het vliegen je stoelen kiest is het dus slim achterin het vliegtuig te gaan zitten. Better safe than sorry!

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
Dé plekken in het vliegtuig waar je het veiligst ben tijdens een ongeluk
Sluiten