Rutger Houweling
Rutger Houweling Home 9 apr 2013

De Pocket Cinema Camera van Blackmagic brengt 1080HD RAW naar je broekzak

Tot nu toe was het onmogelijk om een high-end filmcamera in je broekzak te stoppen. Simpelweg omdat het flinke jongens zijn. Blackmagic design heeft ervoor gezorgd dat dit verleden tijd is. Ze hebben namelijk de Pocket Cinema Camera (128mm breed en weegt 355 gram) op de markt gebracht waarmee je met een resolutie van 1920 x 1080 RAW kunt filmen. In vergelijking tot bijvoorbeeld een Canon 5D, waarmee je ook kunt filmen met 1080 RAW, is de afmeting een stuk kleiner.

De Pocket Cinema Camera is voorzien van een 1080HD Super 16mm sensor en kun je met dertien verschillende “super wide” dynamic range stops filmen. In de 1080 modus kun je tevens met een snelheid van 23.98, 24, 25, 29.97 of 30 fps filmen. Dankzij de geïntegreerde CinemaDNG RAW capture is het mogelijk om gedetailleerde beelden te schieten die te vergelijken zijn met een professionele Super 16 film camera. Nu zijn dit wel de woorden van Blackmagic, dus dit moeten we eerst maar eens met onze eigen ogen zien. Het lijkt er in ieder geval op dat de kwaliteit een stuk beter is dan de gemiddelde filmcamera die in je zak past.

De filmcamera is compatible met Micro Four Thirds lenzen, maar de huidige sensor van 12,48mm bij 7,02mm is wel kleiner dan de standaard Micro Four Thirs sensors. Voor nu is te zien dat er een Lumix 14mm f/2.5 lens van Panasonic op zit. Beelden zijn op de achterkant terug te zien op een 3,5-inch scherm met een resolutie van 800 x 400 pixels. Niet heel bijzonder, maar je kunt via de HDMI-poort de camera verbinding met een extern scherm. De geschoten video’s worden opgeslagen op een SD-kaart.

De Pocket Cinema Camera gaat omgerekend zo’n 775 euro kosten. Niet duur voor wat je er allemaal mee kunt. Wat denken jullie? Worden camera’s als de Canon 5D hiermee overbodig? Laat het ons hier weten.

Wil je als een echte pro te werk gaan, monteer dan de MFT lens adapter en transformeer de Pocket Cinema Camera naar dit beest:

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het beste wat tech en culture te bieden heeft

De laatste ontwikkelingen in je mailbox? WANT houdt je op de hoogte!

Reageer op artikel:
De Pocket Cinema Camera van Blackmagic brengt 1080HD RAW naar je broekzak
Sluiten