Daniel Koster
Daniel Koster Fotografie 18 mei 2016
Leestijd: 2 minuten

De Pocket Tripod: een statief voor elke smartphone op creditcardformaat

We zijn allemaal in een zekere mate smartphonefotografen geworden (vooral met deze acht DIY smartphonefotografietips). We schieten namelijk allemaal wel eens een fotootje met onze smartphones die prima kwaliteit foto’s kunnen maken. Je DSLR kun je hierdoor zelfs af en toe thuislaten. Het probleem? Dat je smartphone wel tamelijk beperkt is. Accessoires zijn de uitkomst, zoals de SNAP! PRO van B!tplay. Dit is een case met allerlei verschillende lenzen die je prachtige foto’s van hoge kwaliteit laten schieten. Wat heb je dan nog meer nodig? Inderdaad, een statief. Een statief is echter log en heb je daardoor niet altijd bij je. Dé uitkomst is nu hier in de vorm van de Pocket Tripod.

Altijd je smartphone bij je, maar een statief niet

De Pocket Tripod is ontworpen om met het bovengenoemde probleem af te rekenen. Je hebt namelijk altijd je smartphone wel bij de hand. Komt er een situatie voorbij waar je gave foto’s van wilt schieten? Dan heb je je telefoon binnen een wip uit je zak. Echter zijn er genoeg van deze situaties waar je dan een statief bij wilt gebruiken. Die heb je dan weer niet altijd bij je. Beetje onhandig ook, om voor de zekerheid altijd een statief mee te zeulen. Het resultaat? Dat je je telefoon dan maar tegen een steen of iets dergelijks legt om een improvisatiestatief te bewerkstelligen. Verre van ideaal natuurlijk! Pocket Tripod maakt daar korte metten mee.

De Pocket Tripod: een universeel statief op creditcardformaat

De Pocket Tripod is een universeel statief. Je kunt je smartphone, met of zonder case, erop zetten. Door een kliksysteem kun je namelijk verschillende houders in het statief klikken zodat-ie voor (bijna) alle smartphones bruikbaar is. Het statief zelf kent het formaat van een creditcard waardoor je ‘m gemakkelijk altijd en overal mee naartoe kunt nemen. Door ‘m uit elkaar te klappen kun je horizontale- en verticale foto’s maken. Wil je bijvoorbeeld een toffe timelapse of een videogesprek voeren? De Pocket Tripod is je beste vriend!

Zo’n alleskunner, dat moet vast klauwen met geld kosten! Nee hoor, dat valt reuze mee. Vanaf zestien euro (exclusief 3,50 euro aan verzendkosten) kun je ‘m op de kop tikken. Je krijgt dan wel slechts één houder, dus kunt dan enkel je telefoon zonder case bijvoorbeeld gebruiken. Voor meerdere houdertjes betaal je een paar euro meer. Een statief op zakformaat is zo dus niet enkel handig, maar ook nog goedkoop. Nice!

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het beste wat tech en culture te bieden heeft

De laatste ontwikkelingen in je mailbox? WANT houdt je op de hoogte!

Reageer op artikel:
De Pocket Tripod: een statief voor elke smartphone op creditcardformaat
Sluiten