Jelle van Es
Jelle van Es | LinkedIn Cars 12 november 2018

Porsche-oplaadstation van de toekomst laadt je auto in kwartier op

De verwachting is dat we langzaam maar zeker gaan overstappen op auto’s die elektrisch rijden. Er zijn vele voordelen, maar er is ook een groot nadeel: het duurt een tijdje voordat je je batterij hebt opgeladen. Nu is dat geen probleem als je gewoon dagelijks thuis kunt opladen en geen grote afstanden hoeft af te leggen. Maar met een elektrische auto op vakantie naar Frankrijk, dat is voorlopig nog niet echt heel relaxt. Er zijn wel steeds meer plaatsen waar je je batterij kunt opladen, maar dat duurt dan een tijd. Porsche lijkt zich daar bewust van te zijn en komt met een oplaadpaal die binnen een kwartier je wagen kan opladen.

De oplaadpaal van Porsche

Porsche komt met dit idee omdat zij ergens in 2019 of 2020 hun Taycan sedan op de markt willen brengen. Deze kan waarschijnlijk niet gebruik maken van oplaadstations die Tesla uitbrengt en waarbij je in een half uur je batterij tot zo’n tachtig procent hebt opgeladen. Dus dan maar zelf het probleem oplossen en een eigen oplaadpaal te creëren. En met die paal denkt Porsche dat zij binnen een kwartier je wagen zo op te laden dat je er 400 kilometer mee kan rijden.

Porsche opladen

Op die manier kun je dus om de drie uur even een kwartiertje minimaal rust nemen terwijl je daarna weer verder gaat, wat op zich geen slecht punt is. De oplaadpaal van Porsche bestaat overigens uit een paar onderdelen. Als gebruiker heb je te maken met de paal, waarbij je via een touchscreen je keuze kunt maken. Verder op of wellicht zelfs onder de grond vind je een groot object waarin een enorme batterij zit die op het stroomnetwerk is aangesloten. Deze wordt tussen de oplaadbeurten opgeladen en kan dan snel zijn stroom weer aan de auto afgeven. Je hebt dan wel een probleem als er meerdere Porsches achter elkaar willen ‘tanken’, want dat werkt dus niet.

Porsche opladen

Porsche wil de palen in eerste instantie gaan verspreiden over zijn 200 dealers in de Verenigde Staten om het daarna verder uit te rollen. Hopelijk kun je dan rond 2025 met je elektrische Porsche naar Frankrijk scheuren. Meer over elektrische auto’s en wat daar allemaal mee speelt vind je hier.

Reageer op artikel:
Porsche-oplaadstation van de toekomst laadt je auto in kwartier op
Sluiten