Daniel Koster
Daniel Koster Cars 1 sep 2015

De prachtige Tesla Watch is geïnspireerd door de wereldberoemde uitvinder Nikola Tesla

Of het nou om smartwatches gaat, digitale horloges of oldskool analoge horloges, Wij zijn er bij WANT fan van. Nu kwamen wij vandaag op ThinkGeek een horloge tegen die we je niet konden weerhouden. Maak kennis met de dope Tesla Watch, een horloge geheel in de steampunk-stijl. Awesome.

De Tesla Watch

Het gave horloge is geïnspireerd door Nikola Tesla. Tesla was een wereldberoemde uitvinder die leefde tussen 1856 en 1943. Tesla is het best bekend voor zijn werk als elektrotechnicus. Dit zie je helemaal terugkomen bij de Tesla Watch. De koperen look van het horloge is uiteraard gebaseerd op de koperen buizen die Tesla veelvuldig gebruikte tijdens zijn experimenten. Ook de twee buizen die LED-lampen bevatten zijn door zijn werk geïnspireerd. Deze gaan kort branden als je het horloge door middel van een schakelaar aanzet. Maar dit is niet alles. Het lederen bandje accentueert de oude feel van het horloge. Daarnaast functioneert dit bandje als extra opslagruimte. De tijd op het horloge wordt namelijk door middel van een ouderwets-ogende sleutel versteld. Deze sleutel bewaar je in je horlogebandje. Vet!

ThinkGeek

De Tesla Watch is op ThinkGeek voor een kleine 55 euro te verkrijgen (dit is helaas exclusief minimaal zo’n dertig euro aan verzendkosten). Echter moet je nu, vooral nu je het verhaal achter de Tesla Watch kent, toegeven dat dat niet veel geld is voor het gave klokwerk!

Check ook:

Reageer op artikel:
De prachtige Tesla Watch is geïnspireerd door de wereldberoemde uitvinder Nikola Tesla
Sluiten