Jelle van Es
Jelle van Es | LinkedIn Gaming 22 feb 2019

De president van Nintendo America, Reggie, stopt er mee

Reggie Fils-Aime is lang een belangrijk gezicht geweest in de communicatie van Nintendo. Hij was sinds 2004 een publiek persoon voor het bedrijf, toen hij een belangrijk gedeelte van de Nintendo-persconferentie op de E3 deed en daarbij veel vertrouwen uitstraalde. Dat was wel het moment dat de GameCube sukkelde. Gelukkig werd daarna de Nintendo DS uitgebracht en kende hij ook groot succes met de Wii. Na bijna 15 jaar bij het bedrijf te hebben gewerkt vindt hij het mooi geweest en stopt hij er mee.

Reggie stopt er mee

Reggie Fils-Aime werd in de wandelgang vaak gewoon als Reggie aangesproken en nooit als meneer Fils-Aime. Daarmee was hij toegankelijk. Ook kende de beste man behoorlijk wat zelfspot en vond hij het best dat hij de Regginator werd genoemd. In de onderstaande video kondigt hij zijn vertrek aan en zie je een aantal van zijn hoogtepunten uit zijn publieke carrière bij het bedrijf.

Hij wordt opgevolgd door Doug Bowser, die al een aantal jaar bij Nintendo werkt. Daarvoor was hij een paar jaar werkzaam bij Electronic Arts. Vanaf 15 april wordt de verandering doorgevoerd. Het mooie aan Bowser is natuurlijk zijn achternaam: de grote vijand van Mario. Zelf weet de beste man daar ook meet te spotten, zoals de onderstaande tweet ons andermaal wist te herinneren.

Of Bowser ook eenzelfde soort rol krijgt als Fils-Aime valt nog te bezien. De meeste communicatie vanuit Nintendo gaat nu via de Nintendo Directs, waarbij voornamelijk de ontwikkelaars aan het woord zijn. Grote persconferenties op de E3 doen ze eigenlijk niet meer.

Wil je meer lezen over gaming? Bezoek dan hier onze overzichtspagina.

Reageer op artikel:
De president van Nintendo America, Reggie, stopt er mee
Sluiten