Jelle van Es
Jelle van Es | LinkedIn Gaming 23 mei 2018

‘De PS4 is aanbeland in zijn laatste levensfase’

De PlayStation 4 is zonder twijfel de must-have spelcomputer van deze generatie consoles. De console heeft veel toffe, exclusieve games, heeft een fijne controller, goede services en werkt gewoon naar behoren. De spelcomputer viert dit jaar zijn vijfde verjaardag. Er zijn consoles geweest die na vijf jaar al een vervolg kregen, denk maar aan de Wii U. Hoewel de PS5 nog wel even op zich laat wachten, zit de PS4 wel in zijn laatste levensfase.

PS4 in zijn laatste levensfase

Die uitspraak is in eerste instantie gedaan door de Sony Interactive Entertainment CEO John Kodera. En eigenlijk is dat ook wel logisch. De spelcomputer is op weg om de meest succesvolle spelcomputer voor Sony sinds de PlayStation 2 te worden en op een gegeven moment heb je te maken met een markt die verzadigd is.

De PlayStation 4 verkoopt nog altijd goed, maar de afgelopen periode gaat het wel iets minder hard dan daarvoor. Gelukkig voor Sony kan het bedrijf dat enigszins compenseren met de inkomsten die zij maandelijks via PlayStation Plus binnen halen, waardoor de PlayStation-divisie het op de jaarrekening nog altijd heel erg goed doet.

PlayStation 4
Ook hoef je je PlayStation 4 nog lang niet bij het grofvuil te zetten. In de laatste levensfase van een spelcomputer zie je dat ontwikkelaars in staat zijn om alles uit een console te halen. Op die manier komen er in de laatste fase vaak nog hele goede games uit. En als je kijkt naar wat er nog gepland staat voor de PlayStation 4, dan word je daar alleen maar vrolijk van. Denk maar aan The Last of Us 2, Spider-Man, Red Dead Redemption 2 en ga zo maar door. Er is nog genoeg te ontdekken op de PS4.

Red Dead Redemption 2 Cheats

Het enige dat ik nog hoop is dat de spelcomputer een prijsdaling krijgt, zodat je makkelijker die tweede spelcomputer kunt gaan kopen.

Reageer op artikel:
‘De PS4 is aanbeland in zijn laatste levensfase’
Sluiten