Jelle van Es
Jelle van Es | LinkedIn Gaming 18 apr 2019

De PS4 kan duurder worden dankzij prijzenoorlog met de VS

Momenteel zijn de Europese Unie en de Verenigde Staten in een pittige handelsstrijd. Het begon daarbij om de ruzie dat Het Europese Airbus staatsteun zou hebben gekregen, waarna de Verenigde Staten hetzelfde zou doen voor Boeing en tegelijkertijd een aantal producten zou gaan belasten met importheffingen. Zo zou het duurder zijn om bijvoorbeeld kaas naar het land te exporteren en nog een zooi aan andere producten. Nu komt de Europese Unie weer met tegenmaatregelen en die zouden er voor kunnen zorgen dat spelcomputers als de PS4, Xbox One en Nintendo Switch straks een stuk duurder wordt.

Een duurdere PS4 dankzij handelsstrijd

De Europese Unie heeft een lijst vrijgegeven met producten uit de Verenigde Staten die eventueel belast zouden kunnen worden met een importtarief. De complete lijst is hier terug te lezen. Het zijn elf pagina’s met producten, met bijna helemaal onderaan de vermelding van spelcomputers, waar de PS4, Nintendo Switch en Xbox One dus onder vallen.

PS4 Slim

Momenteel is het nog een lijst die bestaat uit mogelijkheden en het is dus nog niet zeker of het wordt doorgevoerd. Maar als de handelsoorlog doorgaat, dan kunnen spelcomputers extra worden belast. Dat kan betekenen dat er importprijzen van tussen vijf en twintig procent en die worden uiteraard gewoon doorbelast aan de consument. Wanneer je het hebt over een spelcomputer van 250 euro, dan kan die dus zomaar eventjes vijftig euro duurder gaan worden omdat landen elkaar willen jennen.

Dus mocht je nog geen PS4 hebben en ben je wel van plan er één te halen? Dan zou ik niet meer al te lang gaan wachten. De kans is namelijk aanwezig dat hij over een maand of twee opeens een stuk prijziger is geworden.

Wil je meer lezen over alles dat te maken heeft met gaming? Bezoek dan hier onze handige overzichtspagina met alle nieuwtjes.

Reageer op artikel:
De PS4 kan duurder worden dankzij prijzenoorlog met de VS
Sluiten