Gaming 8 jan 2019 Jelle van Es

De PS4 is nu ruim 91 miljoen keer verkocht

Het is inmiddels ruim vijf jaar geleden dat de PlayStation 4 op de markt kwam. Het was november 2013 dat we met de spelcomputer kennis konden maken. In korte tijd wist de PS4 veel gamer harten te veroveren dankzij een slimme marketing campagne (For the Players), een fijne controller en al snel een aantal toffe games. In vijf jaar tijd is de spelcomputer alleen maar populairder geworden. Met de CES 2019 heeft Sony bekendgemaakt dat er wereldwijd inmiddels 91,6 miljoen exemplaren zijn verkocht.

PS4 blijft onverminderd populair

De laatste keer dat we cijfers te zien kregen was eind oktober 2018. Toen stond de teller op 86,1 miljoen. Dat betekent dat de drukke kerstperiode en de mooie Black Friday-korting er voor heeft gezorgd dat er nog eens 5,5 miljoen exemplaren zijn verkocht. Naast die 5,5 miljoen extra PS4-exemplaren zijn er ook veel games gekocht in de najaarsperiode. Het gaat om 50,7 miljoen, waarbij het gaat om zowel de fysieke als de digitale versies van de game. Daarbij was Spider-Man het meest succesvol. Er werden maar liefst 9 miljoen exemplaren van de fijne game verkocht. Iets dat wat mij betreft terecht is, zoals je in de review kunt lezen.

Spider-Man dlc

Daarnaast is het ook zo dat de PlayStation 4’s die verkocht zijn actief worden gebruikt. Zo zijn er november maar liefst 90 miljoen accounts geweest die via het PlayStation Network wat deden. Daarbij geldt wel dat er per console meerdere accounts worden gebruikt, maar dat maakt het niet minder indrukwekkend.

De PlayStation 4 is inmiddels de PlayStation 3 voorbij qua verkochte exemplaren. Die spelcomputer bleef steken op ongeveer 84 miljoen exemplaren. De volgende spelcomputer die de PlayStation 4 kan gaan inhalen is de Wii. Daar werden zo’n 102 miljoen exemplaren van verkocht.

De PlayStation 2 is overigens nog altijd de meest verkochte spelcomputer allertijden met meer dan 155 miljoen verkochte exemplaren. De PS4 zal dat waarschijnlijk niet gaan halen. Wil je meer lezen over gaming? Bezoek dan hier onze overzichtspagina. Heb je nog geen PS4? Scoor hem dan hier.

Reageer op artikel:
De PS4 is nu ruim 91 miljoen keer verkocht
Sluiten