De PS5 lijkt later te komen dan de Xbox Series X: 19 november

Microsoft liet gisteren met de aankondiging weten dat de Xbox Series S en de Xbox Series X op 10 november van dit jaar gaan uitkomen. Dan is het natuurlijk de grote vraag wanneer we de PS5 kunnen verwachten. En het lijkt er op dat deze iets later komt.

Het laatste gerucht is dat de PS5 op 19 november wordt uitgegeven. Dat is op zich een datum die logisch klinkt. De grootste releases zijn dan wel geweest en vervolgens heb je dan de grootste release met de nieuwe spelcomputer van Sony.

Amazon als bron van PS5-datum

De datum van de PS5 is te herleiden naar Amazon. Volgens website Gamesradar heeft Amazon een speciale wallmount in de aanbieding. Daarmee is het mogelijk om je nieuwe spelcomputer aan de muur te bevestigen, zodat hij bijvoorbeeld mooi onder je televisie hangt. En deze wordt op 19 november geleverd. Het zou wat dat betreft logisch zijn om zo’n accessoire uit te brengen op het moment dat de daadwerkelijke spelcomputer ook op de markt is. En zodoende is 19 november nu een datum die als aannemelijk klinkt.

PS5 controller PlayStation 5
PlayStation 5 controller (Afbeelding: PlayStation)

Dat gezegd hebbende kan het ook een storm in een glas water zijn. Er is een goede mogelijkheid dat deze partij volledig onafhankelijk van Sony opereert en gewoon denkt dat je rond die periode de nieuwe spelcomputer in huis kan halen en zodoende er op tijd bij wilt zijn. Tegelijkertijd zijn er ook geruchten dat vandaag of morgen de daadwerkelijke launchdatum van de PS5 bekend wordt gemaakt. In die context is er de optie dat Amazon nu op deze manier te vroeg een datum aan een product heeft geplakt.

Lancering van de PlayStation 4

Als we kijken naar de PlayStation 4, dan verscheen die wereldwijd op 15 november 2013. Wat dat betreft is een datum van midden november een logische in dit verhaal. Het enige is dat de 19e een donderdag is, terwijl normaal gesproken Sony releases op een vrijdag plant. Wil je meer lezen over gaming? Bezoek dan hier onze overzichtspagina.

Reageer op artikel:
De PS5 lijkt later te komen dan de Xbox Series X: 19 november
Sluiten