Jelle van Es
Jelle van Es | LinkedIn Gaming 22 mei 2020

De PS5 is volgens Sony 100 keer sneller dan de PS4

De PlayStation 5 moet als het aan Sony ligt het stokje van de succesvolle PlayStation 4 overnemen. Eén van de grote verbeteringen van de PS5 ten opzichte van de PS4 zit hem in zijn harde schijf.

Deze custom-designed solid state drive moet er voor gaan zorgen dat de PS5 enorm snel is. Als je hem zou vergelijken met de PS4, dan zou hij zelfs 100 keer sneller zijn. Dat stelt Sony in zijn strategy meeting, zoals je in dit document kunt lezen.

PS5 stuk sneller dan de PS4

Goed, we wisten eigenlijk al dat de custom-designed solid state drive voor veel verbeteringen zou gaan zorgen. In verschillende techdemo’s werd al getoond in hoeverre deze nieuwe techniek er voor zorgde dat de laadtijden een stuk korter gingen zijn. Maar de claim dat het 100 keer sneller zou gaan in de PS5 ten op zichte van de PS4, dat is wel een stevige. En het zou daarbij niet alleen gaan om laadtijden. Ook zou de verbetering te vinden zijn in het het verhogen van de processing speed, waardoor het mogelijk is om meer details tegelijkertijd op het beeld te brengen. In het document werd daarbij deze hippe afbeelding gebruikt.

PS5 snelheid
De snelheid van de nieuwe spelcomputer (Afbeelding: Sony)

De nieuwe generatie spelcomputers, waar naast de PS5 ook de Xbox Series X onder valt, zal voornamelijk op dit gebied van laadtijden een slag gaan slaan. Dit moet het grote verschil gaan bepalen met de vorige generatie spelcomputers, waar de PS4 ondervalt. Naast het significant verlagen van de laadtijden, moet ook de framerate een stuk hoger komen te liggen. Volgens de makers van de spelcomputers moet een framerate van 60fps de standaard gaan worden, maar momenteel zijn er al games die dat niet helemaal lijk te gaan halen. Eind dit jaar moeten ze als het goed is te koop zijn. Wil je meer lezen over de PS5? Bezoek dan hier onze overzichtspagina.

Reageer op artikel:
De PS5 is volgens Sony 100 keer sneller dan de PS4
Sluiten