Jelle van Es
Jelle van Es | LinkedIn Gaming 26 apr 2019

De PS5 hoef je voorlopig nog niet in de winkel te verwachten

Onlangs werd de PlayStation 5 officieel aangekondigd. De grote man achter de nieuwe spelcomputer is Mark Cerny en in een interview liet hij de eerste details los over de spelcomputer. Meer over de PS5 en die onthulling kun je hier lezen. De grote vraag is nu natuurlijk of je snel je PS4 op Marktplaats moet gooien om op die manier geld te hebben voor de PS5. Het antwoord daarop is eigenlijk nee. Na de eerdere onthulling heeft het bedrijf nu bekendgemaakt dat de nieuwe spelcomputer voorlopig nog niet op de markt komt.

De PS5 verschijnt voorlopig nog lang niet

Sony heeft onlangs zijn financiële cijfers bekendgemaakt. Daaruit blijkt dat de PS5 niet binnen een jaar op de markt is. Het bedrijf heeft laten weten dat de lancering van de nieuwe spelcomputer niet gaat plaatsvinden tijdens het aankomende financiële jaar. Dit loopt van 1 april 2019 tot en met 31 maart 2020. Dat betekent dat de PS5 op zijn vroegst op 1 april 2020 verschijnt, maar dat is geen logisch moment. De ervaring van de laatste jaren leert ons dat spelcomputers meestal tussen september en maart worden uitgebracht. De PlayStation 4 kwam bijvoorbeeld in november uit, terwijl de Nintendo Switch in maart werd gelanceerd.

PlayStation 5 conceptdesign

Met andere woorden, als je het aan mij vraagt, hoef je de aankomende 18 maanden nog geen rekening houden met een PS5 onder je televisie. Zodoende heb je dus ook ruim de tijd om flink te gaan sparen. Tussen neus en lippen door krijgen we te horen dat de nieuwe spelcomputer wel eens prijzig zou kunnen gaan worden. De PlayStation 4 werd destijds voor 399 euro gelanceerd, terwijl de luxe versie van de PlayStation 3 een adviesprijs van 599 euro had. Het zou ons niet verbazen als de PS5 straks ook rond de 600 euro zou gaan kosten.

Wil je meer lezen over gaming? Bezoek dan hier onze uitgebreide overzichtspagina met alle nieuwtjes.

Reageer op artikel:
De PS5 hoef je voorlopig nog niet in de winkel te verwachten
Sluiten