Gaming 4 feb 2019 Jelle van Es

Patent onthult langverwachte feature van PS5

Momenteel kunnen we nog met volle teugen genieten van de PlayStation 4. Maar er gaat natuurlijk een moment komen waar we kennis maken met zijn opvolger: de PlayStation 5. De laatste tijd zijn er al heel wat geruchten rondom die nieuwe spelcomputer. En één van de meest recente geruchten is dat de PS5 backward compatible is. Dat betekent dat hij in staat moet zijn om PS4-games af te spelen. Iets wat de huidige PS4 met PS3-games niet kan.

PS4 games straks op je PS5 spelen

Nu is deze voorspelling niet heel erg gek. De reden dat de PlayStation 4 niet backward compatible is, is omdat de PlayStation 3 simpelweg heel erg gek in elkaar stak. De PS4 is een stuk simpeler en lijkt meer op een pc qua instellingen. De verwachting is dat de PS5 dit voorbeeld gaat volgen en dan zou het makkelijker moeten zijn om oude games af te spelen.

PS5
Een mock-up van de PS5.

Daarnaast is er onlangs door Sony een patent aangevraagd die wijst op de mogelijkheid van backwards compatibility in de PS5. Het patent is op 31 januari van dit jaar geregistreerd en beschrijft de mogelijkheid om content van een oud systeem te laten afspelen op een nieuw device. Ook wordt er gesproken van de mogelijkheid om dingen binnen de CPU aan te passen, zodat het systeem lijkt op het oude systeem en op die manier content van dat oude systeem moet kunnen afspelen.

Hoewel er niet daadwerkelijk wordt gesproken over games, duidt alles er wel op. Er zijn op games na eigenlijk weinig devices die via de CPU de mogelijkheid moeten hebben om devices van oude formaten af te spelen.

De verwachting is dat de PlayStation 5 in 2020 op de markt komt. In eerste instantie zou het dan goed kunnen dat er games verschijnen die zowel speelbaar zijn op de PS4 als de PS5. Wil je meer lezen over gaming? Bezoek dan hier onze overzichtspagina.

Het beste wat Tech en Culture te bieden heeft

De laatste ontwikkelingen in je mailbox? WANT houdt je op de hoogte!

Reageer op artikel:
Patent onthult langverwachte feature van PS5
Sluiten