Jelle van Es
Jelle van Es Tech 22 jun 2018

De QWIC elektrische fiets is precies wat je van een fiets wil hebben

Bij de aankoop van een elektrische fiets zijn er veel elementen waar je rekening mee moet houden. Natuurlijk heb je ten eerste te maken met de aanschafprijs. Daar zijn nogal verschillen in. Verder spelen elementen zoals snelheid en bereik mee en is het tot slot fijn dat de fiets met zijn batterij niet al te zwaar is. Op veel elementen weet de QWIC elektrische fiets goed te scoren.

De QWIC elektrische fiets

Zo kun je met een volle batterij zo’n 145 kilometer afleggen. Dat is met name fijn voor hen die het vervelend vinden om de batterij elke dag op te laden. Ook kun je op deze manier de fiets perfect gebruiken om er een flink fietstochtje mee te maken. Qua maximale snelheid gaat hij tot de veertig kilometer per uur.

QWIC elektrische fiets

Je kunt echter ook op een iets minder sportieve stand tot een kilometer of 26 per uur gebruik maken van de motor om vervolgens door te trappen. In tegenstelling tot andere elektrische fietsen zal de QWIC elektrische fiets je dan niet gaan afremmen. Op die manier kun je in theorie dus nog wat calorieren verbranden terwijl je op zo’n fiets rondscheurt.

Als je hard gaat, ben je overigens nog altijd veilig. Wanneer je bij een zebrapad komt en plotseling moet stoppen, dan is dat gewoon mogelijk. De hydraulische schijfremmen met dubbele remklauw en remonderbrekingssensor garanderen een veilige ervaring.

QWIC elektrische fiets

Het enige nadeel van de QWIC elektrische fiets is dat het wel even duurt voordat je de batterij volledig hebt opgeladen. Het duurt maar liefst acht uur. Dat is natuurlijk geen probleem als je hem ‘s avonds aan de oplader doet, maar als je dat toevallig bent vergeten, dan kun je elektrisch fietsen vergeten. Wil je meer weten over de serie fietsen? Bezoek dan de pagina van de maker. Liever een andere elektrische fiets? Bekijk dan hier ons nieuwsoverzicht.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
De QWIC elektrische fiets is precies wat je van een fiets wil hebben
Sluiten