De RadRover is een elektrische fiets voor de offroad-liefhebbers

In Europa is de elektrische fiets inmiddels het meest populaire model om aan te schaffen. Maar ook in de Verenigde Staten zien we diverse mooie nieuwe modellen die er aankomen. RadRover is daarbij een bedrijf dat zich vooral richt op hen die off-road willen gaan.

De fietsen van RadRover zijn overigens ook in Nederland te koop, dus wat dat betreft is het interessant om te zien wat er nieuw is op het gebied van het merk. Onlangs heeft het bedrijf Rad Power Bikes uit Seattle een nieuwe line up onthuld van de elektrische fiets.

De RadRover elektrische fiets

Het belangrijkste is dat je nu de keuze hebt uit een aantal verschillende modellen van de RadRover elektrische fiets. In de Verenigde Staten worden ze allemaal voorzien van een 750W motor. Daarmee is het dus echt een fiets voor wanneer je offroad wilt gaan. Er zijn ook stadsfietsen met een motor van 250W, maar die zijn al een tijdje op de markt. Het gaat hier echt om een model dat bedoeld is om mee los te gaan op heuvels en modder. Eigenlijk dus vooral een fiets om in de duinen of in de Ardennen te gebruiken.

Met een volle batterij heb je dan de mogelijkheid om tussen de 40 en 60 kilometer af te leggen. Verder zijn de fietsen voorzien van extra dikke banden, waardoor de kans redelijk klein is dat je straks met een lekke band aan de kant van de weg staat. Qua modellen heb je de RadRover 5, wat een mountainbike-achtige elektrische fiets is.

RadRover 5 elektrische fiets
De RadRover 5 (Bron: Rad Power Bikes)

Nieuw is de RadRover Step-Thru 1. Dit is een model die als het goed is net zo krachtig is als de RadRover 5, maar wat makkelijker is om op te stappen, omdat het een soort vrouwenmodel is.

RadRover Step-Thru 1 (Bron: Rad Power Bikes)

De nieuwe elektrische fietsen moeten in februari in de Verenigde Staten verschijnen. Wanneer ze in Europa komen, dat is nog niet bekend. Wil je meer lezen over een elektrische fiets? Bezoek dan hier onze overzichtspagina.

Reageer op artikel:
De RadRover is een elektrische fiets voor de offroad-liefhebbers
Sluiten