De Razer 5G Router is perfect voor lokale lans

De CES 2020 biedt een mix tussen nieuwe producten en concepts. In die laatste categorie zien we vaal ideeen van wat iets kan zijn. In die categorie heeft Razer zijn 5G Router onthuld.

Dit is dus een concept en dat betekent dus dat hij niet per se in de winkel komt te liggen. Wellicht dat we volgend jaar een soortgelijk product zien gebaseerd op dit concept. Maar interessant is de Razer 5G Router wel.

De Razer 5G Router concept klinkt erg tof

De Razer 5G Router maakt zoals de naam al doet vermoeden gebruik van 5G om je apparaten van internet te voorzien. Het is dus geen standaard router die je plaatst naast je modem en op die manier een WiFi-signaal krijgt. Maar tegelijkertijd heeft het alle mogelijkheden van een router, waardoor het weer meer is dan een hotspot. De grote vraag is dan natuurlijk wel hoeveel je gaat betalen voor je 5G-verbinding.

Daarnaast is de router wel te gebruiken als een hotspot, wat weer handig is wanneer je bijvoorbeeld ergens een lan opzet met vrienden. Hij heeft een interne batterij die een tijdje mee kan gaan. Daarnaast is hij ook voorzien van vier Ethernet-porten, waardoor je dus makkelijk een lan opzet kunt maken of allemaal een verbinding maakt met de Razer 5G Router en op die manier als een party online los kan gaan.

De ethernet-porten en de lichtjes (Bron: Razer)

De Razer 5G Router maakt verder gebruik van Razer’s FasTrack-engine. Dat is een intelligente, continu aanpasbare QoS (quality of service)-functie die bandbreedte toekent aan toepassingen en apparaten voor gaming en streaming op hoge snelheid. Een Gaming Mode zorgt voor online gameplay zonder onderbrekingen. Voor een WiFi-signaal maakt hij gebruik van WiFi 6 en voor de 5G-verbinding is hij uitgerust met Qualcomm’s X55 modem. Tot slot is hij voorzien van de Chroma lightning, waardoor je hem met de app kunt voorzien van lichtjes. Past dus perfect in je gaming setup. Wil je meer lezen over alles dat met de CES heeft te maken? Bezoek dan hier onze overzichtspagina.

Reageer op artikel:
De Razer 5G Router is perfect voor lokale lans
Sluiten