Tech 11 okt 2018 Jelle van Es

Razer Blade 15 krijgt goedkopere Dual Storage Edition

Op het gebied van gaminglaptops is er veel om uit te kiezen. De meeste laptops zijn echter behoorlijk zwaar en niet echt ideaal om mee te nemen in de trein. Om dat probleem op te lossen kwam Razer vorig jaar met zijn Razer Blade 15. Zoals de naam al doet vermoeden een laptop met een 15 inch scherm en voorzien van heel wat indrukwekkende specificaties om flink op te gamen. Maar dan met een dikte van een paar centimeters. Toch had de laptop één duidelijk nadeel: hij is nogal duur. Daarom komt men nu met de zogenaamde Razer Blade 15 Dual Storage Edition.

De Razer Blade 15 Dual Storage Edition

Je zou kunnen spreken van een budgetmodel, die met een adviesprijs van 1599 dollar onder de adviesprijs zit van de ‘gewone’ Razer Blade 15, die namelijk voor 1899 dollar wordt verkocht. Het grote verschil van de Dual Storage Edition is dat deze naast een SSD ook een gewone harde schijf heeft. Deze zorgt er voor dat je dus twee opslagplekken hebt en verklaart ook het verschil in prijs. Een SSD-schijf is nog altijd duurder dan een normale versie.

Razer Blade 15 Dual Storage Edition

Als gevolg daarvan is de Razer Blade 15 Dual Storage Edition wel iets dikker geworden, maar nog altijd niks in vergelijking met een traditionele gaminglaptop. Daarnaast is het scherm iets minder sterk. In plaats van gebruik te maken van een scherm met een refreshrate van 144 Ghz, moet je het nu doen met 60 Hz. Wel is de Dual Storage Edition voorzien van een Core i7-8750H processor, een grafische kaart in de vorm van een GTX 1060 Max Q en 16 GB aan RAM. Op die manier kun je nog altijd flink gamen, zonder dat je kilo’s hoeft mee te slepen.

Razer Blade 15 Dual Storage Edition

De laptop zou zelfs een voordeel kennen in de vorm van een ethernetport, zodat je een ouderwetse kabel er in kan steken, wat nog altijd de beste manier is om online te gamen. Het nieuwe model moet ergens in november uitkomen. Wil je meer weten over Razer? Kijk dan eens hier.

Het beste wat Tech en Culture te bieden heeft

De laatste ontwikkelingen in je mailbox? WANT houdt je op de hoogte!

Reageer op artikel:
Razer Blade 15 krijgt goedkopere Dual Storage Edition
Sluiten