Jelle van Es
Jelle van Es Tech 11 okt 2018

Razer Phone 2 onthuld: meer dan alleen gaming

In 2017 lanceerde Razer zijn eigen Razer Phone. Het was destijds een zeer krachtige telefoon die vooral geschikt was om op te gamen. Inmiddels zijn we een jaar verder. En in de wereld van smartphones is dat een wereld van verschil en is het dus de hoogste tijd voor Razer om met een opvolger te komen. Qua naam is de Razer Phone 2 weinig origineel, maar qua inhoud is het een telefoon die van alle markten thuis is.

De Razer Phone 2 is meer dan alleen een gaming-device

Volgens de makers is de Razer Phone 2 qua prestaties zo’n dertig procent beter. Hij is uitgerust met een Qualcomm 845 Snapdragon chipset en Qualcomm Adreno 630 grafische kaart (GPU), waardoor je de zwaarste apps zonder problemen kan draaien. Een probleem van gamen op de telefoon is dat hij snel warm wordt. Razer wil dat voorkomen met zijn vaporchamber-koelingssysteem, die in staat moet zijn om de zwaarste warmte af te voeren. Op die manier blijft de telefoon fijn in je handen liggen.

Razer Phone 2

De Razer Phone 2 is verder voorzien van 8 GB (LPDDR4X) systeemgeheugen, 64 GB opslag, wat je via een micro SD slot kunt uitbreiden tot 1 TB en ondersteunt qua WiFi 802.11 a/b/g/n/ac en Bluetooth 5.0. Hij draait op Android 8.1.

Maar een telefoon moet vandaag de dag ook goede foto’s kunnen nemen. De Razer Phone 2 is wat dat betreft voorzien van een dubbele camera op de achterkant, die bestaat 12-megapixel groothoeklens met optische beeldstabilisatie en een 12-megapixel telelens met dubbele zoom. De Sony IMX-sensoren zijn zo afgesteld dat ze ruisarme beelden produceren met veel kleuren. Hieronder een paar kiekjes zoals die met de camera zijn gemaakt. Aan de voorkant ondersteunt de 8-megapixel camera videostreaming in full HD-resolutie.

Razer Phone 2

Het is tegelijkertijd ook een typisch Razer-device, waardoor je op de achterkant het logo van Razer kunt voorzien van allemaal lichtjes. Bij een Whatsapp-bericht kun je hem dan groen laten knipperen en bij een Facebook-mention bijvoorbeeld blauw. Weet je ook gelijk of je de telefoon moet oppakken of niet. Qua weersomstandigheden hoef je met de Razer Phone 2 ook niet bang te zijn, want hij is IP67-bestendigheid voor water en stof.

De Razer Phone 2 heeft een batterij met een capaciteit van 4.000 mAH. Waar de Razer Phone in de benchmarks uitkwam op een batterijduur van tien uur bij een refresh rate van 90 Hz, is de Razer Phone 2 geoptimaliseerd om tien uur mee te gaan bij 120 Hz. Daarnaast is hij voorzien van de Qualcomm QuickCharge 4+ techniek, die de lege batterij binnen dertig minuten voor vijftig procent opladen met een USB-C kabel. Je kunt hem echter ook draadloos opladen, met een speciaal Chroma-station van Razer.

Razer Phone 2

Het scherm is zoals je hierboven al kunt lezen voorzien van de mogelijkheid om de games in een hoge refreshrate af te spelen. Het gaat om een 5,7-inch UltraMotion IGZO-scherm. Het zou volgens Razer het enige scherm in de markt zijn dat zowel 120 Hz schermverversing als 120 Hz aanraking biedt. Ook zou hij vijftig procent helderder dan dat van de eerste Razer Phone.

Qua geluid maakt de telefoon gebruik van een dubbele speaker aan de voorkant. Deze vind je aan de boven en de onderkant. Hij ondersteunt ook Dolby Atmos, maar dan moet je waarschijnlijk wel aan een device koppelen die dat ondersteunt. Mocht je graag Netflix kijken, dan kun je dat met de Razer Phone 2 doen in HDR.

Op 11 oktober beginnen de pre-orders van de telefoon op Razer.com en hij krijgt een adviesprijs van 849 euro. Meer lezen over Razer? Kijk dan eens hier.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het beste wat tech en culture te bieden heeft

De laatste ontwikkelingen in je mailbox? WANT houdt je op de hoogte!

Reageer op artikel:
Razer Phone 2 onthuld: meer dan alleen gaming
Sluiten