Rutger Houweling
Rutger Houweling Tech 30 jun 2014
Leestijd: 2 minuten

De reden waarom Apple-medewerkers niet met Steve Jobs wilden lunchen

Het is algemeen bekend dat Steve Jobs niet altijd de aardigste persoon was om mee te leven en mee te werken. Toch heeft hij met passie voor mooie dingen veel mensen geïnspireerd en wilden mensen maar al te graag voor hem werken. Ze wilden hem alleen liever niet op de werkvloer tegenkomen… Als medewerker moest je dan ook altijd scherp zijn en nog harder werken. David Black, een oud medewerker van Apple vertelt hier aan Business Insider meer over.

David werkte zelf voor ongeveer twaalf jaar bij Apple voordat hij zijn eigen bedrijf oprichtte. Hij viel niet onder de directe leiding van Steve, maar had genoeg met hem te maken om te ontdekken hoe hij met zijn medewerkers om ging. Als medewerkers zagen dat Steve Jobs ook buiten ging lunchen zorgden ze ervoor dat ze hun lunch binnen vijftien tot twintig minuten op hadden. Niemand wilde dat Steve naast hem of haar ging zitten. Je moet namelijk altijd voorbereid zijn op één vraag: “Waar werk je op dit moment aan?” Dat is ook één van de eerste dingen die ze je bij Apple leren.

Jobs vroeg eens aan een stagiair in de lift waar hij mee bezig was. De jongen gaf keurig antwoord waarop Steve vervolgde met de vraag waarom hij in de lift naar beneden zat. Hij moest terug omhoog om weer aan het werk te gaan. De stagiair was uiteraard in shock. Gelukkig zei Steve toen wel dat ‘ie een grap maakte, maar zo’n voorbeeld geeft aan dat hij altijd op zoek is naar hoe mensen reageren. Verder wilde hij nog wel eens met een onbekende medewerker meelopen die aan de ‘grote’ Steve Jobs moest laten zien waar hij of zij mee bezig was. En als Steve het niets vond liet ‘ie dat ook merken. Het was dus niet altijd een pretje om Jobs tijdens de lunch of gewoon op de werkvloer tegen te komen.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
De reden waarom Apple-medewerkers niet met Steve Jobs wilden lunchen
Sluiten