Milton Broen
Milton Broen 15 okt 2015

De reden waarom er zoveel verschillende bierglazen zijn

Als bierliefhebber weet je dat er duizenden verschillende bieren op onze planeet te vinden zijn. En elk soort bier heeft een eigen soort glas en zelfs elk merk bier heeft verschillende glazen voor hun verschillende bieren. Er zijn zo veel bierglazen dat je niet meer weet waar je moet beginnen. Wij proberen dit voor je op te helderen, want waarom zijn er zoveel bierglazen en welk bier hoort in welk glas?

Dit is de reden dat er zoveel verschillende bierglazen zijn

Bierkenners weten maar al te goed dat er bij elk soort bier een bepaald soort glas hoort. In België is het zelfs zo belangrijk dat het juiste bier in het juiste glas wordt geschonken. Als dit namelijk niet gebeurt dan moet het personeel zich verontschuldigen en in sommige gevallen zelfs een biertje van het huis moet geven. Het is dus belangrijk dat je het bier de ruimte geeft om ‘wakker’ te worden en de smaken laat optimaliseren. Daarnaast heeft elk soort ook weer een andere schuimkraag nodig om de drinkervaring te verbeteren. Het lijkt voor sommige mensen onzin, maar je moet het zien als wijn, dat drink je ook niet uit een longdrinkglas. Waarom een goed biertje dan wel? Check hieronder in welk glas jouw favoriete biertje hoort, zodat je je hopelijk nooit meer ‘vergist’.

Zo laat je je telefoon wel liggen tijdens het borrelen

Als je gezellig met vrienden een biertje wilt drinken, dan is er altijd wel iemand die de hele tijd naar zijn of haar telefoon grijpt. De gezelligheid neemt af, omdat de persoon dan afwezig is en met de gedachten bij andere dingen zit. Dit bierglas is dan ook een goede oplossing om je telefoon te laten liggen tijdens het borrelen. Check het glas hier.

Reageer op artikel:
De reden waarom er zoveel verschillende bierglazen zijn
Sluiten