Jelle van Es
Jelle van Es Gaming 21 mrt 2018

De RetroStone is een retro-console en handheld in één

Onze favoriete spelcomputer van dit moment is en blijft de Nintendo Switch. De spelcomputer heeft wellicht niet hetzelfde aanbod aan vette games als de PlayStation 4 of de strakke graphics van de Xbox One X op een 4K-tv, maar het geeft ons wel de mogelijkheid om altijd en overal te gamen. Als dat je aanspreekt en je hebt een voorkeur voor retrogames, dan is wellicht het nieuwe project van RetroStone interessant om in de gaten te houden. Ook dat is een console en handheld in één.

RetroStone op Kickstarter

De maker van de Retrostone heeft nu een campagne lopen op Kickstarter, waarmee hij op moment van schrijven al meer dan 130.000 euro heeft opgehaald. Daarmee is het project een succes en is de kans groot dat hij uitkomt.

De Retrostone is een Rasberry Pi die zo is geprogrammeerd dat hij verschillende retrogames kan afspelen via emulatoren en tegelijkertijd heb je ook de mogelijkheid om er zelf games op te maken. De games kun je in een handheldmodus spelen via het LCD-scherm, maar kan ook via een HDMI-port aangesloten worden op de tv. Vervolgens kun je via die 4 USB-porten controllers er op aansluiten en op die manier een retro-feestje bouwen.

Het idee van de Retrostone is goed, maar als wij kijken naar het project, dan zien we wel wat kanttekeningen. Ten eerste is het device nou niet echt heel mooi. Het is nogal lomp en ik vraag me af of de Retrostone lekker in de hand ligt. Daarnaast straalt de bovenstaande video nou niet echt professionaliteit af.

Natuurlijk, Kickstarter is in de basis een site waar creatievelingen hun ideeën tot werkelijkheid kunnen maken. Maar in dit geval heb je het gevoel dat het one guy is die zometeen meer dan 800 van dit soort devices in elkaar moet gaan zetten.

Retrostone

Het plan is dat ze eind juni verscheept worden, maar het zou ons niet verbazen als dat zomaar een half jaar langer is. Wil je meer Kickstarter-projecten? Bekijk dan ons handige overzicht.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het beste wat tech en culture te bieden heeft

De laatste ontwikkelingen in je mailbox? WANT houdt je op de hoogte!

Reageer op artikel:
De RetroStone is een retro-console en handheld in één
Sluiten